Medisin

Profesjonsstudium 6-årig, Trondheim

Medisin

– Om studieprogrammet

Medisinstudenter i kollokviegruppe
Foto: Geir Mogen / NTNU

Medisin er studiet av det friske og syke mennesket, samt de faktorer som virker inn på dette. Du vil lære om hvordan kroppen normalt fungerer og hva som skjer ved sykdom.

For å bli lege må du kjenne kroppens sammensetting og funksjoner i detalj og forstå effekten av omverdenen, fra den minste kjemiske reaksjon til menneske som person i sosiale sammenhenger. Du må i tillegg kjenne til hvordan politikk, økonomi og kultur virker inn på helse og sykdom, hvordan helsetjenestene er bygget opp og hvordan loven regulerer legens arbeid, pasientenes rettigheter med mer. 


Studer medisin

Har du noen gang lurt på hva som gjør at hjernen husker det du har lest? Hvorfor du får mageknip ved tanke på eksamen? Vil du forske på Alzheimers demens eller på fosterets utvikling? Hva er det egentlig som skjer med kroppen når feberen stiger?

Medisinsk forskning fører til nye spennende behandlingsteknikker. Vi får stadig ny kunnskap om sykdomsprosesser og hvordan vi kan forebygge sykdom.

Medisinstudiet er integrert med St. Olavs hospital, samarbeider med Trondheim kommune, Levanger kommune og sykehuset i Levanger og Namsos. Du får tilgang til moderne og funksjonelle arealer til forelesninger, gruppearbeid og egenstudier vegg i vegg med behandlingsrom, laboratorier og annen sykehusaktivitet. Dette gir kort vei mellom forskning, undervisning og pasientbehandling, og gjør deg som student til en naturlig del av sykehushverdagen fra dag en.

Medisinstudiet ved NTNU varer i seks år, og fører fram til graden cand.med. og autorisasjon som lege.

LINK-blogg

Lyst til å lære mer om LINK?

Sjekk ut bloggen og les om hvordan studentene på Levanger har det, og hvordan undervisningsopplegget er.

LINK-blogg