Webutvikling

Bachelorprogram 3-årig, Gjøvik

Webutvikling

– Om webutvikling

Webutvikling

Når du er ferdig med en bachelor i webutvikling skal du være ekspert på to ting: Utvikle avanserte og robuste webløsninger og å jobbe kreativt og systematisk for å utvikle innovative konsepter for web. Du skal ha lært å ta tak i et løselig formulert oppdrag fra en kunde og utvikle dette til et tydelig definert  konsept som møter både kundens og brukernes behov, og deretter implementere en ferdig og velfungerende webløsning.

En god webutvikler er ekspert på utforming av innovative, brukervennlige og robuste webløsninger. Det krever spesialkompetanse på to områder: Webteknologier og interaksjonsdesign. Webteknologier er et sett metoder og standarder for koding og programmering som gjør det mulig å utvikle webløsninger av høy kvalitet. Interaksjonsdesign er et stort fagfelt som omfatter blant annet teknikker for brukersentrering og brukervennlighet, kreativ ideskaping, prosjektstyring, universell utforming og estetikk.

Studiet passer for alle som har interesse av å lære seg utvikling av brukerorienterte løsninger for web og mobile enheter. Det stilles ikke krav om spesielle ferdigheter innen IT eller design på forhånd, dette opparbeides gradvis gjennom studiet.

Godt å vite

Godt å vite

Designstudentene ved NTNU i Gjøvik har egen linjeforening, Darling. Linjeforeningen arrangerer karrieredager, som et bindeledd mellom studier og arbeidsliv, gjesteforelesninger og sosiale tilstelninger.

Studentintervju

Studentintervju

– Å få lov til å være kreativ, tenke, planlegge og løse problemer, det er viktig for meg. – Daniel Gausetvik, studerte Bachelor i webutvikling.

Les intervju med to tidligere informatikkstudenter som nå jobber i samme firma.