Webutvikling

Bachelorprogram 3-årig, Gjøvik

Webutvikling

– Om webutvikling

Webutvikling

Når du er ferdig med en bachelor i webutvikling skal du være ekspert på to ting: Utvikle avanserte og robuste webløsninger og å jobbe kreativt og systematisk for å utvikle innovative konsepter for web. Du skal ha lært å ta tak i et løselig formulert oppdrag fra en kunde og utvikle dette til et tydelig definert  konsept som møter både kundens og brukernes behov, og deretter implementere en ferdig og velfungerende webløsning.

En god webutvikler er ekspert på utforming av innovative, brukervennlige og robuste webløsninger. Det krever spesialkompetanse på to områder: Webteknologier og interaksjonsdesign. Webteknologier er et sett metoder og standarder for koding og programmering som gjør det mulig å utvikle webløsninger av høy kvalitet. Interaksjonsdesign er et stort fagfelt som omfatter blant annet teknikker for brukersentrering og brukervennlighet, kreativ ideskaping, prosjektstyring, universell utforming og estetikk.

Studiet passer for alle som har interesse av å lære seg utvikling av brukerorienterte løsninger for web og mobile enheter. Det stilles ikke krav om spesielle ferdigheter innen IT eller design på forhånd, dette opparbeides gradvis gjennom studiet.

Studentfasiliteter

Studentfasiliteter

  • Maclaber for designstudentene med egne skrivere og adgang hele døgnet året rundt
  • Tverrfaglig interaksjonsverksted / makerspace
  • Egne «baserom» for hvert studie
  • Bibliotek med Norges beste samling av faglitteratur innen typografi, typografihistorie, grafisk design, informasjonsdesign, designmetode, interaksjonsdesign og tilstøtende fagområder
  • Tilgang til fotostudio med blitzanlegg
  • Utstyr for eyetracking og fasiliteter for andre brukbarhetsundersøkelser
  • Samarbeid med The Norwegian Colour and Visual Computing Laboratory med omfattende forskningsfasiliteter innen fargevitenskap
  • Mange grupperom som studentene kan booke og disponere

Godt å vite

Godt å vite

Webutvikling-studentene ved NTNU i Gjøvik har egen linjeforening, Darling. Linjeforeningen arrangerer karrieredager, som et bindeledd mellom studier og arbeidsliv, gjesteforelesninger og sosiale tilstelninger.

Studentintervju

Studentintervju

– Å få lov til å være kreativ, tenke, planlegge og løse problemer, det er viktig for meg. – Daniel Gausetvik, studerte Bachelor i webutvikling.

Les intervju med to tidligere informatikkstudenter som nå jobber i samme firma.