Spansk som en del av lærerutdanningen

Sofie Langseth Peddersen. Foto.

Sofie Langseth Pedersen valgte å studere spansk ved NTNU fordi hun allerede visste at hun skulle gå på lærerutdanningen i Trondheim. Drømmejobben? Lærer ved den norske skolen i Spania.

Hvorfor valgte du å studere spansk? 

Jeg har hatt spansk på ungdomskolen og vg1. Vg2 reiste jeg på utveksling til Spania, og lærte meg godt spansk språk og kultur der. Jeg går nå på Grunnskolelærer 5.-10. med realfag på NTNU, og det er på grunn av dette jeg valgte å først ta et årsstudium i spansk. Jeg hadde veldig lyst å fordype meg mer i Spansk enn det jeg lærte da jeg bodde i Spania, og tenkte at et årsstudium i spansk både kom til å bli veldig givende for meg personlig, og nyttig å ha på papiret når jeg i framtida blir lærer og skal søke jobb. Jeg er fornøyd med valget mitt og hadde et fint år på Dragvoll.

Vil du anbefale spanskstudier til andre? 

Jeg vil anbefale spanskstudier til andre som har lyst på en dypere spanskkunnskap enn de fikk på videregående, men jeg vil ikke anbefale spanskstudier til noen som ikke har et godt grunnlag, eller som egentlig ikke er interessert. Jeg var veldig fornøyd med all hjelp vi fikk fra foreleserne om vi ønsket det. Siden det var relativt få i spanskklassen på NTNU, var det enkelt å gå til lærerne å spørre om det var noe vi lurte på. Jeg følte de brant for faget sitt og var interessert i at vi skulle lære mest mulig.

Hva er drømmejobben?

Drømmejobben for meg er å være lærer på den norske skolen i Spania, da kan jeg få kombinert lærerjobben med det spanske språket, og det håper jeg å få oppleve en gang i livet.