Bachelorprogram - 3-årig, Gjøvik

Radiografi

Velkommen til studiestart 2019

Oppstart og immatrikulering tirsdag 13. august

Velkomstseremoni for alle nye studenter ved NTNU i Gjøvik 13. august. Møt opp fra kl 10.30 på plenen ved  Studentenes Hus (Huset), Teknologiveien 14 i Gjøvik. Immatrikuleringsseremonien starter kl 11.00.

Etter immatrikuleringen (ca. kl. 12.15) får alle nye studenter tildelt faddergruppe. Fra kl. 13 er det avdelings- og klassevis velkomst med navneopprop.

 

Politiattest, praksis og arbeidstøy

Politiattest

Studenter som blir tatt opp til Bachelor i radiografi ved NTNU i Gjøvik må levere politiattest. Mer om politiattest.

Arbeidstøy

Som student ved Bachelor i radiografi må du ha arbeidstøy til bruk i praksisrettet undervisning (PRU). Praksisrettet undervisning foregår i universitetets simuleringssenter og krever at studentene skifter til arbeidsantrekk under øvelsene.

Vi har følgende krav i forhold til korrekt arbeidsantrekk:

 • Overdel og bukser som kan vaskes på minimum 80 grader. Klærne behøver ikke å være hvite.
 • Sko som har hælkappe/-rem.
 • Navneskilt med det navnet du ønsker å benytte og tittel (sykepleierstudent/radiografstudent/ergoterapeutstudent). Navneskilt kan du også kjøpe via bokhandelen på campus etter studiestart, de selger navneskilt med NTNU-logo.

Praksis

Mer om praksis i utdanningen

Krav om medisinsk testing

Studenter ved helse-/sosialfagutdanninger og lærerutdanninger plikter å gjennomgå tuberkuloseundersøking dersom du de tre siste årene har oppholdt deg minst 3 måneder i land utenfor Vest-Europa, USA, Canada, Australia, New Zealand eller Japan, og skal være i Norge lengre enn tre måneder. Krav til testing gjelder også ved andre utdanninger dersom du har praksis/klinisk undervisning innen helse/sosialsektor eller pedagogisk sektor. Denne leveres ved studiestart.

Praktisk informasjon og fadderuke

Kom i gang som student

Studiestart og registrering:

Hva må du ordne de første dagene.

Adgangskort

Skaff adgangskort. Kortet fungerer som lånekort til biblioteket, adgangskort til rom og til utskrifter. Du tar bilde til adgangskort i fotoboksen utenfor atriet i A-bygget, hent adgangskortet ditt på IT-tjenesten.

Timeplaner

Finn din timeplan.

Bøker og pensum

Bøker får du kjøpt i bokhandelen Sit Gjøvik på campus. På Bokdagen i Fadderuka (dato kommer) kan du kjøpe brukte bøker. Pensum finner du i emnebeskrivelsen for hvert emne.

Tilrettelegging

Trenger du tilrettelegging? Se hvilke muligheter du har på NTNU

 

Fotografering til adgangskort

NB! Brukerkontoen din må være aktivert før du kan få adgangskort.bilde av fotoautomat

 1. Gå til Ametyst-bygget, ved inngangen står det en fotoautomat
 2. Logg inn med NTNU-bruker og passord
 3. Ta bilde og sett pinkode
 4. Gå til IT-tjenesten i kjelleren i Kobolt-bygget mellom 8-15 på hverdager. Husk gyldig legitimasjon!
 5. Kortet blir trykket opp ved oppmøte, bildet blir også kontrollert

Nyttig å vite

Studieliv

Studentsamskipnaden

Studensamskipnaden Sit er opptatt av å hjelpe deg til å trives som ny student. Trenger du noen å snakke med om store eller små utfordringer kan du kontakte Sit: radgiver.gjovik@sit.no eller studentprest anne.bolstad@ntnu.no. Sit tilbyr også gratis mestringskurs, og driver studenthybler, rådgivningstjeneste, helsetjeneste, barnehage m.m.

Buss/tog til og fra NTNU i Gjøvik

Parkering

Det er få parkeringsplasser på campus, det anbefales å gå, sykle eller bruke offentlig transport. Alle ansatte og studenter som ønsker å parkere på NTNU Gjøvik må registrere bilen sin i NTNUs bilnummerdatabase.

Kart over NTNU i Gjøvik

Last ned vår kart-app MazeMap | For Android (Google Play) | For iPhone (iTunes)

Bli med på Fadderuka

Fadderuka ved NTNU i Gjøvik varer fra 13. august til 24. august. Allerede første skoledag vil du som ny student få tildelt faddere og en faddergruppe.


 

Kan du ikke møte til studiestart/immatrikulering?

Det er obligatorisk oppmøte ved studiestart/immatrikulering. Dersom du likevel ikke kan møte, må du registrere deg i dette skjemaet (skjemaet er aktivt fra 15. juli kl 9)

Om radiografi

Som radiograf skal du fremskaffe informasjon om menneskekroppen gjennom bildemateriale, for å oppdage eller behandle/lindre sykdom og lidelser. Radiografer skal ivareta pasient og pårørende mens de er til undersøkelse eller behandling. Er du både teknisk interessert og kan tenke deg å jobbe med mennesker, er dette en utdanning som kan passe deg. Det er en rivende utvikling innen radiografifaget, vilje til endring og å lære nye ting er sentralt.


NTNU tilbyr også:


Opptakskrav

Søknadsfrist 15. april

Generell studiekompetanse eller realkompetanse + politiattest.

For å søke opptak til studiet må du registrere søknad på Samordna Opptak innen 15. april (fristen er 1. mars for noen søkergrupper). For studieåret 2017-2018 var opptaksgrensen 37,9 poeng i førstegangsvitnemålskvoten og 45,0 poeng i ordinær kvote.


Jobbmuligheter

De fleste radiografer arbeider på bilde­diagnostiske avdelinger (røntgenavdel­inger), i nukleærmedisinske avdelinger og med strålebehandling.


Studiets oppbygging

Studiet er en heltids grunnutdanning i radiografi med normert studietid 3 år. Studiet består av 2/3 teori og 1/3 praksis. Du har praksis på bildediagnostisk avdeling (røntgen­avdeling), i ståleterapi og på sengepost. Radiografutdanningen benytter praksissteder på sykehus i Hedmark og Oppland. I 3. studieår har du muligheten til å studere utenlands i tre måneder.


Studieveiledning

Ta gjerne kontakt med våre studieveiledere.


10 gode grunner til å velge NTNU

Fakta

Fakta om studieprogrammet

 • Studienivå: Bachelor
 • Studieprogram: Bachelor i radiografi
 • Varighet: Heltid
 • Studiepoeng: 180.0
 • Studiekode opptak: 194701
 • Poenggrense: 46.3
 • Poenggrense f.vitnemål: 39.3
 • Adgangsbegrensning:
 • Anvarlig: Institutt for helsevitenskap Gjøvik
 • Studiested: Campus Gjøvik, Gjøvik
 • Søknadsfrist: 15. april