Musikkteknologi

Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Musikkteknologi

Om studiet

Hva er et musikkinstrument? Er det gitaren du holder i hånden eller stemmebåndene som vibrerer i halsen? Kanskje er det også mikrofonen og effektpedalene, mikseren, forsterkeren og høyttalerne? Er det ikke til og med datamaskinen der lyden kan formes og forvrenges av ulike dataprogrammer? Hos oss ved musikkteknologi er vi opptatt av hele prosessen fra lyden skapes til den når øret til lytteren. Bachelorstudiet gir deg innsikt i hvert ledd i kjeden og viser hvordan du kan arbeide kreativt med teknologi i musikkens tjeneste.

Ja, hva er i det hele tatt musikk? Kan lyder fra virkeligheten, fra en togstasjon eller en maurtue, være musikk? Kan de uhyggelige lydeffektene i et dataspill eller en spenningsfilm være musikk. Musikkteknologi handler også om å arbeide med slike lyder. Vi håper vi kan åpne ørene dine til en rikere verden av lyd- og musikkopplevelse og gjøre deg til en bedre og mer reflektert lytter.

Hva lærer du?

Bachelorstudiet i musikkteknologi gir deg allsidig kunnskap og ferdigheter både som musiker og tekniker. Her lærer du mer om lydteknikk for studio og for scene. Du komponerer og arrangerer musikk ved hjelp av datamaskiner, og legger lyd på filmer og dataspill. Du får grunnleggende kunnskap som gjør deg i stand til å skrive dine egne dataprogrammer og til å kontrollere dem med hjemmelaget elektronikk. Du blir også stimulert til å reflektere over dine musikalske valg.

Musikkteknologi er et bredt anlagt studium, men du kan bruke valgfrie emner fra andre studieprogram til å gi din bachelorgrad en profil som passer deg. Her kan du hente emner fra musikkvitenskap, utøvende musikk, medievitenskap, informatikk, akustikk eller elektronikk.

Undervisningen hos oss er en blanding av teori og praksis, og består av forelesninger, seminarer, gruppeøvinger, workshops, prosjekter og studioarbeid. Vi samarbeider gjerne med studenter fra utøvende musikk, og vi arrangerer konserter både internt og eksternt. Kanskje du finner dine nye bandkolleger her hos oss?

Hvorfor studere musikkteknologi ved NTNU?

NTNU har det eldste og mest omfattende studieprogrammet innen musikkteknologi her til lands. Her er vi storebror. Vi har en unik beliggenhet med landets sterkeste teknologimiljø like oppi bakken, og med internasjonalt fremragende musikkutdanninger i nabobygget, og vi samarbeider godt med begge.

Faksimile om musikkteknologi fra Adresseavisen

Les Adresseavisens artikkel om musikkteknologi (pdf)

Trondheim er kjent som Norges beste studieby. Musikkteknologi har sine egne, nyoppussede lokaler som innbyr til et sammensveiset studiemiljø, med en aktiv linjeforening, Lydmurerlosjen, som bidrar sterkt både faglig og sosialt. Du får god kontakt med våre dyktige faglærerne og har fri tilgang til «state-of-the-art» utstyr i våre studio og arbeidsrom. Alt er lagt til rette for at du kan få utfolde din musikalske kreativitet hos oss. Det er helt opp til deg.

10 mar 2020

Fakta om studieprogrammet

Fakta

Gradsnavn: Bachelor i musikkteknologi
Studieprogramkode: BMUST
Studiepoeng: 180

Søknadsfrist: 15. april

Studiekode: 194 476 (Samordna opptak)

Sted: Trondheim, Olavskvartalet/Fjordgata

Institutt for musikk, Det humanistiske fakultet