Matematiske fag

Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Matematiske fag

Andreas Oppebøen

Andreas Oppebøen. Foto.Student Andreas Oppebøen: Jeg var i begynnelsen usikker på om jeg ville studere matematikk, fysikk, eller velge en ingeniørlinje. Jeg hadde en mistanke om at et sivilingeniørstudium ville bli for praktisk, og at fagvalget i graden skulle være for låst. Det jeg ønsket var fleksibilitet og frihet til å velge de fagene jeg selv hadde lyst til å ta. Jeg har alltid vært veldig glad i matematikk, og startet derfor på bachelorstudiet i matematikk. Tanken var også den at jeg ved å studere matematikk, ikke kom til å kaste bort tid dersom jeg ønsket å bytte til f.eks. et fysikkstudium. Matematikk er tross alt grunnlaget for fysikk, og uunnværelig i de fleste andre vitenskaper.

Men da jeg begynte på NTNU innså jeg at det ikke var aktuelt for meg å bytte studium. Matematikk er for spennende til at man bare kan gi seg etter å ha lært det grunnleggende.

Likevel ønsket jeg bredde i studiet, og tar derfor en del IT- og fysikkemner som en del av graden. Selv om de første semestrene er noe låst, løsner det etter hvert, og man får stor frihet til å velge de emnene man ønsker.

Planen min er i første rekke å ta en mastergrad i matematikk. Om jeg får lyst til å fortsette videre med teoretisk matematikk etter det, får tiden vise. Alternativt er drømmen å få en jobb der jeg kan kombinere matematikk med IT.

Ellen Sofie Bjørkli

Ellen Sofie Bjørkli. Foto.Student Ellen Sofie Bjørkli: Jeg er ei jente på 23 år fra Gran som går førsteåret på Matematiske fag. Er tidligere utdanna økonom fra Høgskolene i Tromsø og Oslo. Har alltid likt matematikk, og ville derfor studere matte etter endt bachelor i økonomi. Jeg valgte Studieretning statistikk og stokastisk modellering, fordi jeg tror det er en bra kombinasjon sammen med min økonomiutdannelse med tanke på fremtidig jobb.

Etter endt bachelor håper jeg på å få en spennende jobb, hvor jeg også kan få muligheter til å fortsette på en mastergrad etter et par år med praktisk erfaring.

Jeg trives veldig godt her i Trondheim og på NTNU. Foreleserne er dyktige, og til tross for at det er rene forelesninger, har foreleserne god kontakt med studentene og er flinke til å invitere til spørsmål og diskusjon. Det kreves selvfølgelig en del arbeid i et mattestudium, men etter å ha vært en ganske så slapp student hittil, må jeg si, er det her lagt godt til rette for å være på skolen utover ettermiddagen og kvelden og jobbe med fagene.

Så jeg ser frem til minst tre år her i Trondheim, og håper en dag på å bli vis!