Matematiske fag

Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Matematiske fag

Studiemiljø

Trondheim er kjent for å ha Norges beste studiemiljø, både i og utenfor studiene, så du har mye å glede deg til.

Undervisning

Undervisning. Foto.

Kommer du rett fra videregående vil du nok føle at det er mye som er annerledes på universitetet. Hos oss er det mer frihet, og jo lenger du kommer i studiet, jo mer frihet får du. Det er ikke lenger noen som passer på at du møter opp til timer, eller hvor mye du arbeider med fagene. Men at vi ikke passer på betyr ikke at vi ikke bryr oss, du vil få hjelp på veien.

Forelesninger er den vanligste undervisningsformen. Dessuten har vi mye øvingsgrupper, hvor studenter kommer sammen i grupper for å jobbe, og hvor gruppene får hjelp fra eldre studenter. De første årene vil det i de fleste fag være obligatoriske øvinger, det vil si oppgaver du må levere inn og få godkjent for å få gå opp til eksamen.

Fra og med andre året får du tilgang til matematikkstudentenes eget Matteland. Her er det lesesalplasser, gruppeområder, kjøkkenkroker og datasaler. Universitetsområdet har også mange plasser hvor du kan sitte og lese. Du får også god tilgang til datamaskiner, og disse er koblet opp til ett av de raskeste nettverkene i Norge.

 

Linjeforeningen Delta

Sosialt samhold gjennom Delta. Foto.

Realfagstudentene som går bachelor i matematikk og årstudium i matematikk er knyttet til Linjeforeningen Delta, linjeforeningen for realfagstudiene i matematikk og fysikk.

Linjeforeningen Delta arrangerer både faglige og sosiale arrangementer gjennom hele året, fra bedriftspresentasjoner med relevante bedrifter, til Åretur og immatrikuleringsball. Hele studentperioden får en pangstart med en legendarisk fadderperiode. Den er til for å gi alle nye studenter i Delta en varm velkomst, samt hjelpe de å ble kjent med både universitetet og medstudenter.

Linjeforeningen Delta har sammen med de andre realfaglinjeforeningene på NTNU et samlingslokale på Moholt studentby kalt realfagskjellern. Der arrangeres fester som er frie for alle, og er en viktig del av det gode studentmiljøet ved NTNU.

Alle som studerer bachelor fysikk, bachelor matematikk og årstudium matematikk blir mottatt på immatrikuleringsdagen og får mer informasjon etter seremonien.

For mer informasjon om arrangementer og fadderperiode finner du på Linjeforeningen Deltas hjemmeside www.deltahouse.no

Studentliv

Trondheim er en passe stor by, og det er mye å gjøre på fritida. NTNUI, vår egen idrettsforening, har grupper innenfor de fleste grener. Her er det både mosjonister og proffe. På Studentersamfundet finnes det gjenger som jobber med alt innenfor kultur, fra sang og teater til radio og TV. Trondheim har selvfølgelig også et rikt uteliv, med mange kafeer, restauranter, diskotek, kinoer og konsertlokaler. Les mer om det yrende studentlivet i Trondheim.

04 okt 2016