Bachelorprogram - 3-årig

Logistikk

– Læringsmål

Forventet læringsutbytte

Studiet har som mål å utdanne kandidater med solid bakgrunn innenfor supply chain management, i tillegg til god innsikt i økonomiske og ledelsesmessige fag, og etter endt utdanning skal kandidatene inneha følgende:

Kunnskap

• Ha kunnskap om og forståelse for teorier og god praksis innen for fagområdene logistikk, økonomi og ledelse. Dette inkluderer teorier, prinsipper, modeller, problemstilling, prosesser, verktøy og metoder.
  • Kjenne til forsknings- og utviklingsarbeid innenfor fagområdene logistikk, økonomi og ledelse.
  • Kandidaten skal selvstendig kunne oppdatere sin kunnskap, både gjennom litteratursøking og kontakt med fagmiljøer.
  • Kandidaten skal ha kunnskap om fagområdets historie, tradisjoner, egenart og plass i samfunnet. Ha dybdeinnsikt og spesielt god kunnskap om logistikk/supply chain managment

Ferdigheter:

• Kunne anvende faglig kunnskap og relevante resultater fra forsknings- og utviklingsarbeid på praktiske og teoretiske problemstillinger og treffe begrunnede valg.
  • Være i stand til å arbeide selvstendig og anvende relevante teorier i praksis gjennom deltagelse i blant annet gruppearbeid og prosjektoppgaver.
  • Kunne beherske relevante faglige verktøy, teknikker og uttrykksformer.
  • Reflektere over egen faglig utøvelse og justere denne under veiledning.

Generell kompetanse:

• Kandidaten skal kunne lede funksjoner innenfor fagfeltet logistikk, samt økonomi og administrasjon.
  • Kandidaten skal gjennom studiet opparbeide og bevisstgjøre seg reflekterte holdninger innen fagfeltet logistikk, samt økonomi og ledelse.
  • Kandidaten skal være bevisst miljømessige, etiske og økonomiske konsekvenser i forhold til egne arbeidsoppgaver.
  • Kandidaten skal kunne planlegge og gjennomføre varierte arbeidsoppgaver som strekker seg over tid, alene og som deltaker i gruppe, og i tråd med etiske krav og retningslinjer.
  • Kandidaten har et bevisst forhold til egne kunnskaper og ferdigheter, har respekt for andre fagområder og fagpersoner og kan bidra i tverrfaglig arbeid.
  • Kandidaten skal kunne delta aktivt i faglige diskusjoner innfor logistikk, økonomi og ledelse, og evne å dele sine kunnskaper og erfaringer med andre og bidra til utvikling av god praksis innen fagfeltet.
  • Kandidaten skal kjenne til nytenkning og innovasjonsprosesser innen fagområdet.