Studiehverdag

Møt våre studenter

– Nåværende studenter om studiene, fritid og studiemiljø

 

Stine Kronlund (20) - 1.år på bachelor

 

"Det er utrolig mange bra forelesere her... Det skaper en variert og kunnskapsrik studiehverdag"

Hvorfor valgte du NTNU?

Jeg hadde hørt mye bra om NTNU som universitetet og jeg hadde lyst å flytte til en ny by for å studere. Jeg hadde hørt at Trondheim hadde bra studiemiljø, så derfor valgte jeg NTNU.

Hvorfor valgte du akkurat dette studieprogrammet?

Mest av interesse. Jeg er veldig fornøyd med valget mitt.

Hvordan er det å være student ved NTNU?

Det er veldig kult! Det er utrolig mange bra forelesere her, alle med mye forskjellig bakgrunnskunnskap og læringsmetoder. Det skaper en variert og kunnskapsrik studiehverdag.

Hvordan er studiehverdagen og  studentfritid?

Jeg drar i de fleste forelesninger, ikke helt strukturert når det kommer til lesning ved siden av forelesningene.  Når jeg har forelesninger er jeg her fra rundt 10-16, så jeg har tid til en del annet ved siden av studiene. Jeg ble nylig tatt opp i UKA som journalist. Det tror jeg kommer til å bli utrolig kult! I tillegg til UKA er jeg også aktiv i linjeforeningen vår: Det gylne snitt (tidl. Katharsis), og er med på kunstprosjektet Punktet. Punktet er et visningsrom drevet av frivillige studenter ved Kunsthistorie. Vi søker å la unge og uetablerte kunstnere stille ut kunst på steder som vanligvis ikke er beregnet til kunst. Det skaper en dialog mellom kunst og sted, og kunsthistorien og samtidskunsten. Gjennom dette arbeidet får vi et realistisk og et godt innblikk i hvordan det er å jobbe med kunsthistorie i praksis Og så er det så inspirerende og gøy!

Har du tenkt deg på utveksling eller har du vært?

Jeg har ikke tenkt så mye på det, men det høres veldig spennende ut! Det kan jo koste en del, men det er en veldig bra mulighet NTNU tilbyr.

 

Bjørn-Harry Aakre Kolstad (26) - 1.år på bachelor

 

 "Det er et så utrolig godt studiemiljø her!  Ved å være student på NTNU er man del av et fellesskap"

Hvorfor valgte du NTNU?

Jeg valgte NTNU fordi du får gratis utdanning, det eneste man må betale for er bøker og en liten semesteravgift, og det er helt greit. NTNU er også et veldig ettertraktet universitet som er kjent internasjonalt.

Hvorfor valgte du akkurat dette studieprogrammet?

Siden jeg har gått formgivning og kunstskole, og jeg alltid har hatt en interesse for kunst og arkitektur, ble kunsthistorie et naturlig valg. Etter å ha startet på kunsthistorie har jeg også fått tydeligere mål om hva jeg vil bruke utdanningen min. Spesielt etter eksursjonen vi hadde til Sverresborg folkemuseum 1.semester.

Hvordan er det å være student ved NTNU?

Veldig artig! Det er et så utrolig godt studiemiljø her! Ved å være student på NTNU er man del av et fellesskap. Det er så enkelt å komme i snakk med andre NTNU studenter, hvor enn du møter dem.

Hvordan er studiehverdagen/studiefritiden?

En typisk dag er vel å komme seg opp, spise en god frokost om man har en sen forelesning. Komme seg opp til forelesingen, notere og lytte til både utrolig gode professorer og de som er mindre gode. Har man ingen jobb ved siden av, da har man fri resten av dagen. Ved siden av studiene er jeg aktiv i linjeforeningen vår: Det gylne snitt (tidl. Katharsis), hvor jeg er nestleder. Ved å gå Kunsthistorie er man ganske fleksibel, så man har mye tid til både studier og andre artige verv og aktiviteter. Jeg bruker mye tid på filmer og spill som er relevant til studiet, det gjør det mye lettere for meg å starte å lese og komme meg igjennom.

Har du tenkt deg på utveksling eller har du vært?

Jeg har ikke tenkt så mye på det da jeg er interessert i arkitektur i Norge på 1700- og 1800 tallet. Det er nok ingen andre universiteter i utlandet som kan tilby meg mer undervisning og kunnskap om dette enn NTNU kan.


Gjør kunstinteressen mer yrkesrettet

Navn: Oda Austnes

Studieprogram: Bachelor i kunsthistorie

Det er fint å være student. Akkurat nå er studiehverdagen travel på grunn av arbeid med visningsrommet Punktet i tillegg til studiene.

Hvorfor valgte du NTNU?

Oda AustnesJeg valgte å flytte til Trondheim fordi kjæresten min bodde her, og det er relativt nærme hjembyen min.

Hvorfor valgte du akkurat dette studieprogrammet?

Jeg har alltid vært interessert i kunst, og jeg har bakgrunn fra kunstutdannelse. Kunsthistorie virket som en fin måte å gjøre interessen min mer yrkesrettet, samt at jeg syntes det var fint å ha mer teori og historie til å bygge opp under mine andre kunnskaper.

Hvordan er det å være student ved NTNU?

Det er fint, særlig hvis man benytter seg av de tilbudene som finnes med tanke på diverse kurs og faglige kontakter. Det er det man gjør det til.

Hvordan er studiehverdagen og  studentfritid?

Hva er fritid? Studiehverdagen er veldig travel akkurat nå, men også givende. Jeg jobber med Punktet, som er et visningsrom for kunst startet opp og drevet av kunsthistoriestudenter ved siden av studiene, så det er mye å gjøre.

Har du tenkt deg på utveksling eller har du vært?

Jeg har ingen planer om det akkurat nå, men skal ikke utelukke det heller!