Maskiningeniør

Ingeniør / Bachelorprogram 3-årig, Trondheim-Gjøvik-Ålesund

Maskiningeniør

– Studiemiljø

Studiemiljø på maskiningeniør i Trondheim

  • NTNU Gjøvik - bilde av campus
    NTNU Gjøvik
  • NTNU Ålesund - bilde av campus
    NTNU Ålesund
  • NTNU Trondheim
    NTNU Trondheim

Studiemiljø i Gjøvik

Studiemiljø i Gjøvik

NTNU Gjøvik har åpne omgivelser, og ligger i gåavstand fra Gjøvik sentrum. Gjøvik er et studiested hvor det er lett å bli kjent med medstudenter, også på tvers av studieretninger. Du får også tett oppfølging av forelesere og fagmiljø.

Du deltar i undervisning i moderne auditorier og laboratorier. Du har også tilgang på lesesalsplasser, grupperom og datasaler.

Studentene ved teknologi- og ingeniørfag ved NTNU i Gjøvik har en egen linjeforening, Ing:a. Foreningen arrangerer faglige og sosiale aktiviteter som karrieredager, gjesteforelesninger, gokart, curling og bowling.


Studiemiljø i Ålesund

Studiemiljø i Ålesund

Som student på maskiningeniør i Ålesund blir du en del av et tett og inkluderende studiemiljø. Med sine 2500 studenter er NTNU i Ålesund et studiested hvor det er lett å bli kjent med medstudenter, også på tvers av studieretning, og du får tett og god kontakt med forelesere og fagmiljø. NTNU i Ålesund har fine laboratoriumsfasiliteter som benyttes utenom timeplanlagt undervisning og øvingstimer som en faglig og sosial møteplass. Maskiningeniør i Ålesund har en nyopprettet linjeforening som heter Sigma. Sigma tilbyr sosiale og faglige aktiviteter gjennom studieåret.

Ålesund Studentsamfunn, ÅSS, arrangerer mange større arrangement for studenter og har en rekke aktivitetsgrupper som du kan være med i, slik som: Friluftsgruppen, Surfegruppen, Musikkgruppen, Grillgruppen osv.


Studiemiljø i Trondheim

Studiemiljø i Trondheim

På maskiningeniørstudiet i Trondheim får du en solid og allsidig utdanning med tett oppfølging. Du blir del av et stort og mangfoldig studiemiljø. Studentene har en aktiv linjeforening, MiT, som arrangerer faglige og aktiviteter gjennom hele studieåret: fest ved studiestart, oktoberfest, nyttårsfest, kostymeparty, skitur til Åre, grilling, bedrifttspresentasjoner m.m. Du vil møte mange av medlemmene i MiT som faddere ved studiestart. Mer informasjon om MiT finner du på Facebook og Instagram.

Trondheim er kjent for sitt gode student- og studiemiljø og har flere ganger blitt kåret til Norges beste studieby. Trondheim har over 180 000 innbyggere og 33 000 studenter som setter sitt preg på byen. Basen for mange er Studentersamfundet. Hva du nå enn liker å gjøre i fritiden, så finner du helt sikkert noe å være med på.


Studentintervjuer

Studentintervjuer

Under kan du lese hvordan noen av våre nåværende studenter har det på studiet:

Ressurspublisering

Finn gjerne en studiegruppe med noen av klassekameratene dine som kan støtte og pushe fram hverandre

Navn: Sergey Maximov
Studieprogram: Maskiningeniør

Det var ganske mange praktiske prosjekter hvor jeg kunne bruke fagteori og kreativitet. Det er overaskende mange relevante fag og jeg fikk sjansen til å utnytte (bruke) kunnskap fra dem allerede på skolen når jeg hadde studiepoenggivende praksis og i min bacheloroppgave.

Mye kaffe og hard jobbing

Navn: Håkon Krabbestig
Studieprogram: Produkt- og systemdesign

Første og andre semesteret fikk vi for eksempel et prosjekt hvor vi skulle lage et framkomstmiddel som skulle drives av en el eller forbrenningsmotor, og det var veldig gøy.

Nytenkning appellerer til både kunstneren og nerden i meg

Navn: Stine Romundstad
Studieprogram: Maskiningeniør (tidligere Produkt- og systemdesign)
Sted: NTNU i Ålesund
Intervjuet: Februar 2019

Det er satt opp øvingstimer i de fleste fagene, hvor vi jobber med aktuelt stoff og har tilgang til faglærer hvis vi har spørsmål, noe jeg mener er essensielt i en ingeniørutdanning. 

Deling - NTNU neste stopp på Facebook

Følg oss på sosiale medier

Er du nysgjerrig på livet som student ved NTNU?

NTNU neste stopp 

NTNUstudent