Natalia skal studere ett år i Australia

Les Natalias reisebrev

Natalia skal studere ett år i Australia

– høsten 2013

Natalia gikk bachelorprogram i fysikk, og studieåret 2013-2014 studerte hun ett år utenlands.

Bilde av Natalia tatt før hennes store reisedrøm gikk i oppfyllelse. Foto: Lars Emil Jensen

  


Natalias reisebrev fra Australia:

Natalias reisebrev fra Australia:


Ressurspublisering

Reisebrev nr. 10


Siste rapport

Reisebrev nr. 1022.06.2014
Det er nå over ett år siden jeg kom til Australia. Det er vilt. Jeg kan ikke tro hvor fort tiden har gått. Om en måned drar jeg hjem igjen. Tanken på det er omtrent like uvirkelig som tanken på å dra til Australia var for litt over et år siden.

Jeg tror jeg med trygghet kan si at dette har vært ett av de beste årene i mitt liv....

Reisebrev nr. 9Reisebrev nr. 903.05.2014

Mens det i Norge begynner å nærme seg eksamensperiode med stormskritt, har jeg så vidt kommet til halvparten av semesteret her i Australia. I Norge hører jeg dessuten at temperaturen stiger, men her blir det kaldere og kaldere, og langbuksene og jakkene ligger ikke lenger stuet helt bakerst i klesskapet.

Når det er sagt, så er temperaturen her...

Reisebrev nr. 8Reisebrev nr. 805.04.2014

Jeg har nå kommet en måned inn i semesteret, og jeg kan trygt si at jeg kjenner det på kroppen.

Dette semesteret har jeg valgt emner som dekker kvantefysikk, feltteori og generell relativitetsteori, en kombinasjon som får de fleste av mine medstudenter til å sende meg medfølende blikk. De to første emnene er ganske intense med tanke på arbeid,...

Reisebrev nr. 7Reisebrev nr. 727.02.2014
Tre måneder har gått, og selv om en del av meg nekter å dro at tiden har gått så fort, har en annen del av meg blitt så vant til ferie, at det er vanskelig å tro det bare er to uker igjen før jeg sitter på forelesninger igjen. Det er virkelig lett å venne seg til sommerferie, fritid og reising.

Australia er et utrolig stort land med utrolig mye...

Reisebrev nr. 6Reisebrev nr. 602.12.2013
Etter to uker innføring, tretten uker undervisning, to leseuker og to eksamensuker er semesteret endelig over, og jeg har – til min store fascinasjon – sommerferie.
Dette føles litt rart å si i slutten av november, samtidig som at jeg helt ærlig må innrømme at jeg ikke helt kan forstå at det nærmer seg juletider når aircondition, iskrem og turer...

Reisebrev nr. 5Reisebrev nr. 5

– eksamensperiode...


17.10.2013

Det er litt vanskelig å tro at det virkelig har gått atter en måned, men kalenderen sier jammen meg at vi befinner oss i midten av oktober allerede.  Jeg antar det er sånn det blir når det hele tiden er noe som skjer. For øyeblikket er jeg midt i innspurten før eksamenstida; det er en uke igjen av undervisningen,...

Reisebrev nr. 4Reisebrev nr. 4

– etter tre måneder


18.09.2013
Siden jeg kom til Australia for tre måneder siden, har jeg aldri hatt tid til å kjede meg. Det er alltid noe som skjer, alltid noe jeg kan slenge meg med på. Forrige helg ble det for eksempel arrangert en «Festival of Colours» her på campus.

Selv hadde jeg aldri hørt om det før, men det var en utrolig artig dag!

...

Reisebrev nr. 3Reisebrev nr. 322.08.2013
Jeg har nå offisielt vært student ved The University of Queensland (UQ) i en måned. I løpet av den tiden har jeg innsett mange veldig forskjellige ting.

Det første jeg bet meg merke til, er hvor mye mindre fysikklassene ved UQ er sammenlignet med hva jeg er vant med fra NTNU. Det gir det hele i mye større grad en klasseromsfølelse;...

Reisebrev nr. 2Reisebrev nr. 2

– En måned senere...


18.07.2013:

I det jeg tar enn titt på kalenderen, innser jeg at en måned allerede er forbi. Det er helt utrolig hvor fort tiden har gått. Jeg har hatt noen strålende uker her nede! Allerede neste uke begynner undervisningen, så sommerferien har vært kort, men den har vært svært innholdsrik.

Jeg har blitt kjent med noen lokale...

Reisebrev nr. 1Reisebrev nr. 1

– Reisen til Australia


18.06.2013:
–  I skrivende stund befinner jeg meg over 10 000 meter over bakken, noe nord for Moskva. Vi raser av gårde i oppimot 1000 km/t mot Hong Kong, hvor jeg skal bytte fly, før jeg endelig kommer frem til reisemålet; Brisbane i Queensland, Australia.

Dette er noe jeg har sett frem til i lang, lang tid. Jeg var...