Karen Elise Langfjæran

Karen Elise Langfjæran. Foto. Karen Elises drømmejobb har lenge vært språklærer i videregående skole, men midt i studiet ble hun tilbudt fulltidsjobb i London.

Hun jobber i dag som PR- og markedsføringstrainee i TerraCycle UK, og ser at hun kan ha flere ben å stå på etter endte studier.

 

 

Hvorfor valgte du NTNU?

Jeg ble språkstudent ved NTNU høsten 2012 på bakgrunn av min fascinasjon for språk, litteratur og britisk kultur - samt mitt ønske om å bli en skikkelig god språklærer. Jeg hadde to år med andre studier og en del reising før jeg begynte på lektorprogrammet i engelsk og nordisk - noe jeg hadde sterkt behov for før jeg skulle begynne å sanke voksenpoeng på et integrert masterprogram.
Det gjør godt å vite at jeg kan bidra til å lette det voldsomme behovet for språklærere i fremtiden. 
 
Variasjonen i fag man kan kombinere ved NTNU gjør at man ender opp med en god kompetanse som man kan benytte på ulike områder. For meg personlig har det ledet meg til London, hvor jeg nå er praktikant innen PR og markedsføring, og til sommeren i fulltidsjobb som oversetter - selv om planen hele veien var, og er (nå på sikt), å bli lærer. NTNU legger opp til at du skal kunne gjøre det godt akademisk, med stimulerende fag og svært høyt faglig nivå på foreleserne. Jeg har også blitt tilbudt personlig veiledning av travle forelesere etter innlevert semesteroppgave, studietur til York, og seminar i alle fag - noe man ikke kan ta som en selvfølge. I tillegg har jeg fått mye god veiledning av ansatte på instituttet, og jeg har møtt flotte folk på studiet. 

Hvordan var det å være student ved NTNU?

Å være student ved NTNU kan være så mangt - det kan være gledelig og ensomt på samme dag. En ting er sikkert: det er travelt. Det er så mange muligheter for studenter i Trondheim at det er lett å bli med på alt, og senere finne ut at det bare blir surr å leke supermenneske. Men å være student ved NTNU betyr at du har veldig mange muligheter til å utfordre deg selv. Når du kommer til Trondheim gis du muligheten til å ta del i noe som er større enn deg selv - hva det skal være er opp til deg!

Hva er drømmejobben din?

Drømmejobben min har lenge vært språklærer i videregående skole. Jeg ønsker å vise oppvoksende generasjoner hvor interessant språk og litteratur kan være. Samtidig ser jeg at rammevilkårene for norsklærere bør forbedres betraktelig, og at lærere i dag ofte har enorme mengder utenomfaglige utfordringer i klasserommet. Kanskje er heller drømmejobben å kunne forbedre vilkårene? Jeg liker også godt oppgavene jeg har som PR- og markedsføringstrainee i TerraCycle UK, så kanskje jeg heller ender opp innen kommunikasjonsfeltet - det er veldig interessant. 
 
Jeg har permisjon fra studiet i et år og vil forhåpentligvis fullføre bachelor i engelsk i løpet av det året jeg er permittert, slik at jeg har flere muligheter i tilfelle jeg velger å bli i jobben over lengre tid.

Det var veldig naturlig for meg å velge norsk og engelsk - jeg setter stor pris på litteratur, synes språk er fascinerende, og finner grammatikk veldig morsomt.

-Karen Elise Langfjæran