Bachelorprogram 3-årig, Trondheim

Drama og teater

– Nåværende studenter om studiet, fritid og studiemiljø


Elise Hørgård Unsmo - 2.året bachelor

Hvorfor valgte du NTNU?

Jeg er fra Trøndelag, og har alltid hørt mye positivt fra NTNU. Så da ble det å studere på NTNU et enkelt valg.  

- Hvorfor valgte du akkurat dette studieprogrammet?

Egentlig var det litt tilfeldig. Jeg har ikke gått drama og teater på videregående eller holdt på med det hele livet, som mange andre på linjen har gjort. Jeg ville tenke litt utenfor boksen, og studere noe nytt og gøy. Da falt valget lekende lett på drama og teater. Det begynte med et årsstudium, som jeg i utgangspunktet skulle ta før en annen utdannelse. Men så ble det visst en bachelor allikevel. Jeg trivdes såpass godt at jeg måtte fortsette. Til min store glede liker jeg dette feltet veldig godt i dag, og kunne gjerne tenkt meg å jobbe innen teater/film i fremtiden. 

- Hvordan er det å være student ved NTNU?

Jeg trives veldig godt som student ved NTNU. Nå er drama-klassen  desverre "oppløst", siden vi har kommet såpass langt i studieforløpet at alle har gått hver sin retning. Men i de tidligere semesterne hadde drama-klassen et utrolig godt samhold. Vi ble en veldig spleiset gjeng, som hadde det veldig gøy sammen. Ellers er skolen en topp plass å studere, med gode lærere/forelesere og mange tilbud.

"Det begynte med et årsstudium....Men så ble det visst en bachelor allikevel. Jeg trivdes såpass godt at jeg måtte fortsette! "

- Studiehverdag?

Tidligere på drama og teater, kunne det være en veldig hektisk hverdag. Når vi jobbet med produksjon, var det ikke uvanlig at vi var 10-12 timer på skolen på en dag. Men gøy var det! En typisk studiehverdag i dag, nå som jeg har en litt roligere timeplan enn tidligere, er å være et par timer i forelesning/seminar, for å så spise litt i kantina, eller å ha kolokvie med noen medstudenter. Blant annet skriver jeg bachelor-oppgaven min nå om en teatergruppe jeg er med i - så det er veldig artig å kombinere studier og interesser på den måten. 

Har du vært/skal du på utveksling i forbindelse med studiet?

Det var planen først å ta utveksling neste semester. Nå blir det heller enda et årsstudium på NTNU neste år for å få fullført bacheloren min. Men det er gode muligheter for å ta studier i utlandet som du kan integrere i bachelor-graden din. På drama og teater er det best å reise 3.året. Det er et slags "breddeår" der vi må utdype oss i noe annet uansett, for da er vi ferdige med fagfordypningen vår. 

 

Christine Sæterli - 1.året bachelor

Hvorfor valgte du NTNU?

Jeg valgte NTNU fordi jeg ønsket å studere i Trondheim og fordi de hadde det utdanningstilbudet jeg ønsket meg.

Hvorfor valgte du akkurat dette studieprogrammet?

Jeg har alltid vært interessert i drama og teater. Helt siden jeg var liten har jeg drømt om en fremtid innenfor teater eller film. Etter videregående (der jeg også gikk dramalinjen) tok jeg meg et hvileår for å finne ut av hva jeg skulle gjøre videre. Da merket jeg at jeg savnet å jobbe kreativt og skapende, og søkte derfor drama og teater ved NTNU. Jeg tror at man må følge sine interesser og se hvor det fører hen. Gjennom studiet har jeg lært utrolig mye om meg selv og faget, og selv om det kanskje ikke nødvendigvis blir en fremtid innenfor teateret har studiet åpnet opp flere interessefelt for min egen del.

Hvordan er det å være student ved NTNU?

Studiehverdagen er variert, hektisk og veldig sosial. Undervisningen på mitt program er delvis teoretisk og delvis praktisk, det vil si at vi i tillegg til typiske forelesninger har workshops og praktiske oppgaver vi skal løse. I tillegg jobber vi ofte gruppevis, så vi blir veldig godt kjent med de andre studentene i klassen. Det er mye arbeid som legges ned i prosjektene og særlig når man jobber med produksjoner kreves det mye tid og energi. Men det er jo også ofte det som er det mest givende å jobbe med også, synes jeg.

" Jeg savnet å jobbe kreativt og skapende, og søkte derfor drama og teater ved NTNU. Jeg tror at man må følge sine interesser og se hvor det fører hen"

Studiehverdag og studiefritid.

Fritiden preges også av studiet. Det er ofte sosiale sammenkomster på kveldstid eller i helgene, enten det er kafebesøk, pub-besøk eller teaterbesøk. Programmet har også en egen linjeforening som arrangerer fester og workshops på fritiden.

Har du vært/skal du på utveksling i forbindelse med studiet?

Nei

 

Ingerid Trætteberg - 1.året bachelor

Hvorfor valgte du NTNU?

Jeg valgte NTNU først og fremt fordi de har studieprogrammet jeg ville studere, men jeg hadde også hørt mye bra om NTNU og studiemiljøet her.

Hvorfor valgte du akkurat dette studieprogrammet?

Jeg har alltid vært hekta på teater, jeg elsker både å se på teater og å drive med det. Fra barndommen av har jeg vært aktiv med teater, og gikk et år på teaterlinje ved en folkehøgskole. I og med jeg er så glad i teater fant jeg ut at Drama og Teater ved NTNU var stedet for meg å studere. Det er en del arbeid men utrolig morsomt, så alle timene som blir lagt til arbeidet er definitivt verdt det.

Hvordan er det å være student ved NTNU?

Det er veldig fint. Jeg liker meg veldig godt her, og er miljøet veldig bra synes jeg.

"Ingen dag er lik, det er så mye gøy som både skjer i forelesninger og i klassen"

Hvordan er studiehverdagen og studiefritiden?

Studiehverdagene er veldig forskjellige. Noen dager har vi forelesninger mens andre dager har vi seminarer enten i blackbox eller studio. Vi har fag både innen improvisasjon og rollespill, så det blir mye aktivitet i klassen. Ingen dag er lik, det er så mye gøy som både skjer i forelesninger og i klassen. Seminarer er obligatorisk, men innen teater er det viktig å møte opp til riktig tid så det er en god læring for alle.

På fritiden går mye av tiden til lesing, i tillegg til litt forskjellige aktiviteter og events. Selv om jeg ikke er typen som drar ut å fester så mye, er det mye forskjellig jeg kan delta på som er utrolig gøy. Jeg er også på Trøndelag teater når det er forestillinger jeg vil se.

Har du tenkt deg på utveksling?

I og med jeg bare er på første året av bacheloren min har jeg ikke tenkt så mye på det enda, men jeg har veldig lyst å ta et semester i Australia.


Mon, 22 May 2017 10:24:19 +0200