Studiets oppbygging – Billedkunst – bachelorprogram – 3-årig – Trondheim
Billedkunst
Billedkunst
Bilde

studyprogramme-planner-portlet
- ..loading..
- Studieplanbeskrivelse
Studieplan
Forklaring studiets oppbygging
1 år: Obligatoriske tekniske kurs. Inviduelle samtaler, felles gjennomganger, diskusjoner, prosjekter, kurs samt workshops og obligatorisk deltagelse i utstillinger. Felles førsteårsprojekt, samt støttesamtale med hovedveiledere og gjestelærere.
- Ex.phil: Det gis et eget undervisningsopplegg for kunst- og musikkstudenter. Emnet skal gi studentene kunnskap og ferdigheter til å reflektere over sin egen kunstneriske praksis og se den i en større kulturell og teoretisk sammenheng. Dette gjøres ved at utvalgte emner fra filosofi- og kulturhistorien kobles til diskusjoner og praksisformer i kunsten og vitenskapsteorien.
- Områdeemne: Områdeemneordningen ble innført første gang studieåret 2019/2020, og skal bidra til å styrke integrasjonen og bygge faglige fellesskap i et nytt NTNU, forsterke studieprogrammenes relevans innen profesjons-, arbeids- og samfunnsliv, samt gi nødvendige felles perspektiver på studiene ved NTNU.
Sjekk din studieplan for å finne informasjon om hvilket områdeemne du skal ta.
Områdeemnene er inndelt i syv studieområder og er på 7,5 studiepoeng hver:
- Humaniora og estetiske fag
- Lærer- og lektorutdanning
- Medisin og helse
- Realfag
- Samfunnsvitenskap
- Teknologi
- Økonomi, ledelse og administrasjon
2 år: Videreutvikle den teoretiske og konseptuelle forståelsen, fordypning i selvstendig kunstnerisk arbeid.
- Utveksling: Du kan søke utveksling til andre akademier i både høst og vårsemesteret i løpet av 2. året. Les mer om dette her.
3. år: For å få utbytte av utdanningen i det tredje året, kreves selvstendighet og evne til å organisere og ta ansvar for sitt eget kunstneriske arbeide. Man må kunne foreta en profesjonell vurdering av kunstneriske utfordringer samt praktiske og teoretiske probemstillinger på høyt faglig nivå.
- Bachelorutstillingen: Studentgruppen organiserer og kuraterer utstillingen og planlegger de forskjellige produksjonsledd med egen intern veileder/koordinator. Dette markerer overgangen fra student til utøvende kunstner. I tillegg til utstillingen skriver hver student en tekst, essay. Denne skal være en refleksjon rundt studentens kunstneriske arbeid. BFA-studiet avsluttes med en felles utstilling i Galleri KiT, og utstillingen bedømmes av intern og ekstern sensor. Vurderingen er bestått/ikke bestått.