Jobbe internasjonalt

Carmen Noel

Å studere spansk gir mange muligheter, mener Carmen Alfaro Noel. I tillegg til å gi en utdanning alene er det perfekt å kombinere spansk med andre disipliner. Selv valgte hun statsvitenskap og drømmer om å arbeide for Interpol.

 

Hvorfor valgte du NTNU?

Jeg kommer fra Bergen, og etter to år med studier i utlandet, følte jeg for å dra tilbake til Norge. Jeg synes NTNU sitt tilbud i stor grad fulgte mine interesser; både når det kommer til studier og studentmiljø. Etter opphold i Latin Amerika viste jeg at jeg ville gå videre med spansk, men at jeg ville kombinere det med statvitenskaplige fag. NTNU viste seg å ha det beste tilbudet, og dermed var NTNU et veldig enkelt valg for meg!

Hvorfor valgte du å studere spansk?

Spansk er et av de store verdensspråkene, og det er nyttig i en rekke land. Navnet mitt er nok litt misvisende, for jeg begynte faktisk å lære meg spansk i en alder av 19. Mitt første møte med spansk gjorde at interessen min ble enda større. Jeg ønsket å lære mer om spansktalende land samt øke min spansk kompetansen. I tillegg ville jeg bli kjent med landene sin bakgrunn; både historisk, politisk og kulturelt. Dessuten er kompetanse innen et tredje språk veldig nyttig og gøy å ha. Ikke minst med tanke på arbeidslivet.

Vil du anbefale spansk til andre?

Jeg vil definitivt anbefale spansk til andre, og har gjort det flere ganger. Det å studere spansk gir en mange ulike muligheter, det er en sterk utdanning alene, men også perfekt til å kombinere med andre disipliner og fag. Det gir en også en unik mulighet til å kunne skille seg ut blant mengden.

Var du på utveksling i forbindelse med studiet?

Jeg tok andre året av bachelorgraden min på Universidad Complutense de Madrid. Målet var å kunne bruke spansk både til hverdags og i arbeidslivet. Ved å studere i utlandet fikk jeg brukt språket på en helt annen måte, jeg møtte nye språklige utfordringer som gjorde det mulig å oppnå et høyere nivå. I tillegg er jeg veldig glad i å bli kjent med ulike kulturer og se nye steder. Selv synes jeg Spania er fantastisk, med en unik kultur og historie. Utveksling er noe jeg synes alle burde prøve. Man lærer så utrolig mye, får fantastiske opplevelser og venner for livet.

Hva er drømmejobben?

Drømmejobben min er på arbeide for Interpol. Jeg vil jobbe internasjonalt, og jeg har stor interesse for å arbeide med forebygging av organisert kriminalitet. Interpol er et internasjonalt politisamarbeid, og spansk er et av språkene de forholder seg mest til.