Ingeniør/masterprogram 2-årig, Ålesund

Produkt- og systemdesign

– Studiemiljø


Ålesund er en perle sommer som vinter. Byen ligger vakkert plassert mellom fjord og fjell, nært flere av Norges mest kjente natur- og kulturattraksjoner.

Når du studerer i Ålesund har du rikelig med muligheter til å utforske en region som er berømt for sin vakre natur, med høye fjell og blå fjorder. Du kan starte dagen med en topptur i Sunnmørsalpene, og padle fra bysentrum og ut mot havet i kveldssolen. Eller hva med å prøve surfing på Alnes eller dykking i Brosundet?


Næringsliv og kultur 

Byen og regionen har et rikt og variert næringsliv, som preges av en utstrakt og globalt rettet eksportvirksomhet, særlig innenfor områdene fisk, skipsbygging og møbelproduksjon. Ålesund er kjent for den unike jugendarkitekturen som preger byens sentrum. 

Byen har også blitt kjent for sine mange konserter og musikkfestivaler, deriblant Jugendfest, Ålesund Live og Terminalen Byscene med store nasjonale og internasjonale artister på plakaten.


Sosialt studentliv

Med sine 2500 studenter er studentmiljøet i Ålesund tett sammenknyttet og inkluderende. Ved studiestart ønskes alle nye studenter velkommen med turer, grilling, rebusløype og mer under Fadderuka. Ålesund Studentsamfunn (ÅSS) jobber med å fylle din hverdag med ting du interesserer deg for. 

Aktivitetene spenner fra skiturer, oktoberfest, skredkurs og flere typer arrangement i studenthuset Banken. I tillegg arrangerer ÅSS studentrevy, U.-KA-festivalen, dykking, fjellturer og mye mer. 

Hos ÅSS kan du også jobbe som frivillig. Du kan blant annet stå i bar, drive med foto, jobbe med informasjonsarbeid, og planlegge events. ÅSS har mange rabattavtaler du kan benytte deg av i studietiden. Hovedmålet til ÅSS er at du som student skal få gjøre mer av det du mener er gøy.

Som student kan du også være aktiv i de ulike linjeforeningene som studieprogrammene tilbyr. 


Studentlivet

 Lyst til å oppleve et engasjerende studentmiljø? 

Lær mer om studentlivet i Ålesund