FAKULTET FOR SAMFUNNSVITENSKAP OG TEKNOLOGILEDELSE

INDUSTRIELL ØKONOMI OG TEKNOLOGILEDELSE

SÆRBESTEMMELSER

Studietilbud

- Opptak til 1. årskurs ved studiet i Industriell økonomi og teknologiledelse. Det kan velges mellom de tre fagretningene Datateknikk, Elektroteknikk og Maskinteknikk.

- Opptak til 3. årskurs ved Studieretning Helse, miljø og sikkerhet.

- Opptak til 3. årskurs ved Studieretning Industriell økonomi og administrasjon.

Kompletteringskurs i kjemi eller fysikk

Opptatte studenter som ikke har hatt kjemifaget 2KJ eller fysikkfaget 3FY i den videregående skolen, må bestå en prøve ved NTNU i det faget som mangler, etter at studiet er påbegynt. Det tilbys et to ukers kompletteringskurs i august i hvert fag. Kompletteringskurset i kjemi har fagnummer 50504 og kompletteringskurset i fysikk har fagnummer 74001, og begge fag er beskrevet i studiehåndboken.

Særskilt informasjon om kursene blir sendt sammen med melding om opptak. De som skal følge kursene vil ha stort utbytte av å lese gjennom pensum på forhånd.

Valg av teknologifag

I 1. og 2. årskurs følger studentene obligatoriske teknologifag innenfor de respektive fagretningene.

Valg av teknologifag i 3. årskurs må være innmeldt til Fakultetskontoret innen 15. mai i 2. årskurs.

Studieretning Industriell økonomi og administrasjon - Fagvalg i 4. årskurs

Ved slutten av 3. årskurs skal studentene velge en av to fagkombinasjoner for studiet i 4. årskurs. Det fremgår av tabellene til de forskjellige fagkombinasjoner hvilke fag som er obligatoriske og hvilke som er valgbare. Andre valg av økonomisk/administrative og/eller teknologiske fag kan tillates dersom det ikke oppstår kollisjon på time- og/eller eksamensplanen. Slike fag skal godkjennes av Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse. Studentene skal velge fagkombinasjon og komme med forslag om fagvalg for hele 4. årskurs innen 15. mai i 3. årskurs. Valg av prosjektarbeid er knyttet til valg av fagkombinasjon.

Studieretning Helse, miljø og sikkerhet - Fagvalg i 3. og 4. årskurs

Valg av fag i 3. og 4. årskurs må være innmeldt til Instituttkontoret ved Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse umiddelbart etter opptak til studieretningen i 3. årskurs og i 4. årskurs innen 15. mai i 3. årskurs. Ved valg av fag i 3. årskurs bør studentene ha i tankene hvilken fagkrets som ønskes i 4. årskurs.

Opptak direkte til 3. årskurs

Studenter i sivilingeniørstudiet som etter sommereksamen fyller kravet til oppflytting til 3. årskurs, kan gis adgang til et begrenset antall studieplasser ved en av studieretningene.

Studentene sender søknad til Studieavdelingen, Gløshaugen, innen 15.mai i 4. semester.

Fagvalg innmeldes til Institutt for industriell økonomi og teknologiledelse senest 15. september i 5. semester.

Adgang til eksamen

For å få adgang til eksamen i de enkelte fag, må kandidaten ha utført de obligatoriske øvinger i vedkommende fag.

Plassbegrensning på enkeltfag

For fag som er satt opp i studieplanen for sivilingeniørstudiet Industriell økonomi og teknologiledelse vil det ut fra hensyn til det pedagogiske opplegget for undervisning, semesteroppgaver og tellende øvinger, kunne bli begrenset adgang for studenter fra andre studier. Det forutsettes at søkere til enkeltfag kan dokumentere nødvendige forkunnskaper.

Forandring av fagkrets

Ombytting av enkelte valgbare fag kan finne sted med instituttets samtykke.

Slike endringer tillates ikke foretatt etter 15. september for vintereksamensfag og 15. februar for sommereksamensfag for den eksamensperiode hvor første gangs prøve i faget/fagene skal være avlagt.

Prosjektarbeid

Studentene skal i 4. årskurs gjennomføre et prosjektarbeid som tilsvarer 24 belastningstimer. Ved valg av prosjekt innenfor fagkombinasjonen Økonomi vil studentene normalt være knyttet til Fagseksjon for bedriftsøkonomi og operasjonsanalyse, mens valg av prosjekt innenfor fagkombinasjonen Bedriftsadministrasjon eller Helse, miljø og sikkerhet normalt gir tilknytning til henholdsvis Fagseksjon for bedriftsadministrasjon og Fagseksjon for HMS-ledelse. Prosjektarbeidet skal normalt gjennomføres i grupper.

Hovedoppgaven

For å få utlevert hovedoppgave kreves som hovedregel at alle fag i fagkretsen skal være bestått. Dersom instituttet skal kunne fravike dette krav, skal det tas hensyn til:

- omfanget av de gjenstående fag

- om de gjenstående fag er vesentlige for gjennomføring av hovedoppgaven.

For å få utlevert hovedoppgave forlanges at den foreskrevne praksis er opparbeidet og godkjent.

Normalt skal hovedoppgaven gjennomføres innen utgangen av det kalenderår hvor eksamen er avlagt i 4. årskurs. Hovedoppgaven er vanligvis knyttet til ett av de videregående kursene innenfor den enkelte fagkombinasjon med dertil tilhørende fagseksjontilknytning. Etter søknad kan studentene i særlige tilfeller få adgang til å gjennomføre hovedoppgaven ved andre fakulteter.

Ekskursjoner

Normalt gjennomføres det en større felles ekskursjon i 3. årskurs, og en, eventuelt flere, mindre ekskursjoner i 4. årskurs. Deltakelse på ekskursjonene er frivillig.