80553     DAK SKIP/PLATTFORMER
          DAK av skip og plattformer
          CAD of ships and platforms
Faglærer: Professor Ola Westby
Uketimer: Høst: 2F + 1Øu + 2Øs + 2D = 9Bt
Tid:      Høst:  F   on  13-15  T1                          Ø   fr  17-18 T1
Eksamen:  15.desember          Hjelpemidler: C1            Øvinger: O    Karakter: TEØ

Mål: Alle som har gjennomgått kurset skal beherske et DAK­system til framstilling av tegninger og geometriske modeller. Videre skal hver enkelt ha kunnskap om DAK­verktøy innen den fagretning hun/han har valgt, og være i stand til å tilpasse et generelt DAK­system til en spesiell oppgave innen sitt fagområde.

Forutsetning: Fag 45001 Grunnkurs i databehandling (se studieplan for 1996/97) eller tilsvarende forkunnskaper. Faget er primært forbeholdt studenter ved Fakultet for marin teknikk.

Innhold: Faget består av tre hoveddeler: 1) Undervisning basert på forelesninger. Forelesningene dekker generelle emner innen DAK og metoder for tilpasning av DAK­system til spesielle oppgaver og fagretninger. Blant emnene kan nevnes utstyr, produktmodellering, menytilpasning, standarder m.fl. 2) Første del av øvingsopplegget består i å lære seg, og tilslutt beherske AutoCAD som et DAK­verktøy. Dette er basert på egenopplæring med støtte i anbefalt øvingsopplegg, manualer og mulighet for assistanse fra øvingspersonell. Arbeidssituasjonen vil bli svært lik den som er reell i en praktisk situasjon der en skal sette seg inn i et nytt EDB­verktøy. Øvingene avsluttes med en kort test som alle må bestå. 3) Siste del av øvingsopplegget er en oppgave som foregår som et gruppearbeid. Hver gruppe skal løse en konkret oppgave som går på bruk av DAK innen det aktuelle fagområdet.

Undervisningsform: Del 1 gjennomføres som forelesninger, del 2 som selvstendig øvingsarbeid og del 3 som gruppearbeid. Gruppearbeidet gir karakter for øvingsdelen, mens kurset avsluttes med skriftlig eksamen.

Kursmateriell: Oppgis ved semesterstart. Øvingsopplegg fra instituttet.