62179     KONSTR METODIKK
          Konstruksjonsmetodikk
          Design methodology
Faglærer: Førsteamanuensis Hans Petter Hildre
Uketimer: Høst: 2F + 4Øu + 1D = 9Bt
Tid:      Høst:  F   fr  10-12  VTLAUD                      Ø   ma  15-19 245aVTL
Eksamen:  -                    Hjelpemidler: -             Øvinger: O    Karakter: TØ

Mål: Faget skal gi rettledning og en viss øvelse i å løse komplekse konstruksjonsoppgaver. Samspillet mellom kreativitet, analyse og syntese søkes belyst.

Forutsetning: Faget utnytter og kombinerer kunnskaper og teknikker som behandles i andre fag og som har vesentlig betydning for konstruksjoners utforming. Forkunnskaper tilsvarende fag 62140 Produktutvikling forutsettes. Hver studentgruppe søkes sammensatt slik at alle relevante fagområder blir dekket gjennom de enkelte studenters fagvalg.

Innhold: Faget tar for seg produktutvikling og konstruksjon som en prosess, samt informasjonsflyten mellom aktivitetene i prosessen. Videre omhandler faget samspillet mellom produktets funksjon, utforming, materiale og produksjonsmetode. Det legges vekt på metoder for formalisering og kvantifisering av funksjonsspesifikasjoner, evalueringskriterier og grensebetingelser i forbindelse med produktutvikling. Konstruksjonsteknikker, analyse, syntese og kreativitet.

Undervisningsform: Forelesninger og øvinger. Øvingene har form av prosjektarbeider, der en konkret konstruksjonsoppgave skal løses.

Kursmateriell: Oppgis ved kursets begynnelse.