41091     ELKRAFTTEKNIKK PROSJ
          Elkraftteknikk, prosjektarbeider
          Electric power engineering, term project
Faglærer: Professor II Odd Arnesen
Uketimer: Høst: 1F + 1Øu + 1Øs + 1D = 5Bt           Vår: 2Øu + 8Øs + 3D = 13Bt
Tid:      Høst:  F   ma  12-13  -                    Vår:  Ø   fr  08-10 -
                 Ø   ma  13-14  -
Eksamen:  ­                    Hjelpemidler: ­             Øvinger: O    Karakter: I

Mål: Faget har en tredelt målsetting: Lære ingeniørmessige arbeidsmetoder ved prosjektutvikling. Utføre delarbeider i en større helhet (lære å samarbeide). Trene/Utvikle faglig kompetanse (faglig fordypning).

Forutsetning: Obligatoriske fag i 3. årskurs, studieretning Elkraftteknikk forutsettes gjennomført. Faget er obligatorisk for studenter ved Elkraftteknikk.

Innhold: Anleggstyper, prosjektutvikling. Lover og forskrifter. Prosjekteringsprosessen. Dimen-sjoneringskriterier. Dokumentasjon. Eksempler på prosjektering av kraftstasjoner, overføringslinjer, fordelingsnett og industrianlegg. Prosjektoppgavene er av utredende, konstruktiv­ og/eller prosjekterende karakter. De er et integrert ledd i den faglige undervisningen i elkraftteknikk.

Undervisningsform: Faget innledes med forelesninger i høstsemesteret. Prosjektoppgaven utføres som gruppearbeid og gjennomføringen er i hovedsak lagt til januar måned, før den timeplanfestede undervisningen i vårsemesteret tar til. Prosjektoppgaven avsluttes med en skriftlig rapport og en muntlig presentasjon.

Kursmateriell: Prosjektering av elektriske anlegg, kompendium.