36055     DIG KARTOGRAFI 2 GK 
          Digital kartografi 2, grunnkurs
          Digital cartography 2, basic course
Faglærer: Professor Jan Terje Bjørke
Uketimer: Høst: 2F + 2Øu + 2Øs + 1D = 9Bt
Tid:      Undervisningstid og sted etter avtale               
Eksamen:  8.desember           Hjelpemidler: C1            Øvinger: O    Karakter: TEØ

Mål: Faget tar sikte på å gi studentene utdypende kunnskaper om de emner som er behandlet i tidligere GIS/kartografikurs. Evne til selvstendig analyse og teorianvendelse skal utvikles.

Forutsetning: Fag 36032 Geografiske informasjonssystem GK og 36054 Digital kartografi GK. Det er en fordel med generell kunnskap om databaser.

Innhold: Visuelle modeller av geografiske objekter. Metoder for å representere kartografisk kunnskap og metoder for å anvende denne kunnskapen til automatisert kartografisk generalisering. Modellering av geografiske objekter og relasjoner mellom disse, romlig interpolasjon. Relasjonsmodellen og objektorienterte metoder anvendt i GIS. Animasjon og multimedia i GIS. Kommersielt tilgjengelig GIS-programvare. Det blir lagt vekt på å gi en oversikt over trender og nyere forskning innen faget.

Undervisningsform: Litteraturoppgave, forelesninger og kollokvier. Studentene må på egen hånd sette seg inn i nytt stoff og presentere dette muntlig for lærer og medstudenter. Litteraturoppgaven, som er obligatorisk, teller 50% ved fastsettelse av karakter.

Kursmateriell: Forelesningsnotater og artikler.