54042      NÆRINGSM KJEMI GRLAG
           Næringsmiddelkjemi, grunnlag
           Food chemistry, introduction
Faglærer:  NN
Uketimer:  Høst: 3F + 2Øu + 2Øs = 10Bt
Tid:       Høst: F   ti  10-12  333-KIII                    Ø   fr  12-14 - 
                     on  10-11  333-KIII             
Eksamen:   30.november          Hjelpemidler: B1            Øvinger: O    Karakter: TE

For studenter i 3. årskurs, seksjon 3.

Mål: Gi kunnskap om næringsmidlers kjemiske sammensetning, egenskapene til de kjemiske forbindelsene i næringsmidler og endring av næringsmidlenes egenskaper ved lagring og prosessering.

Forutsetning: Ingen.

Innhold: Beskrivelse av egenskaper og funksjon til bestanddeler i næringsmidler: Karbohydrater, lipider, proteiner, vann m.m. Nærmere omtale av viktige næringsmidler. Kvalitetsforringende prosesser i næringsmidler, mikrobiologi/næringsmiddelhygiene, kjemiske konserveringsmidler. Kvalitet/sensorisk analyse.

Undervisningsform: Forelesninger og øvinger.

Kursmateriell: Oppgis ved kursets begynnelse.