Studentaktiviteter

Student i Gjøvik

Studentaktiviteter

Studentforeninger i Gjøvik

I denne videoen fra Studentsamskipnaden (Sit) forteller sykepleierstudentene Oda og Jenny hvilke foreninger og lag som finnes i Gjøvik. Sit hjelper studenter til å mestre vervet i en forening, gir pengestøtte og gratis veiledning og kurs.

Studentaktiviteter Gjøvik-1

Bandgruppa spiller på en scene. Foto.

Studentorganisasjoner

­Gjøvik har et levende og aktivt studentmiljø med mange studentorganisasjoner. Du kan bli med på alt fra å spille i band til å klatre med klatregruppa, på et nivå som passer deg. Det gir deg en variert og spennende studiehverdag. Og er det noe du savner, kan du starte opp en organisasjon selv! 
Representater fra linjeforeningen Fresk smiler til kamera. Foto.

Linjeforeninger

Linjeforeninga for studieprogrammet eller faget ditt er et godt sted å starte hvis du vil engasjere deg sosialt og faglig. Her kan du bidra til ulike arrangementer med gjesteforelesere, fagdager, bedriftspresentasjoner og festlige sammenkomster – med og for dine medstudenter.


Studenter spiller brettspill på studenthuset. Foto.

Huset

Studenthuset på Gjøvik, «HUSET», er et sosialt samlingspunkt for studenter på Gjøvik. Her finner du pub/kafé og konsertscene. «HUSET» drives av frivillige studenter, og har et allsidig tilbud med ukentlige arrangementer, fra quiz og bingo til temafester og større konserter.


Studentaktiviteter Gjøvik-2

Mange i publikum på konsert under UKA

UKA

Hvert år arrangeres UKA i Gjøvik, av og for studenter. Det er en hel uke fylt med konserter og en rekke andre aktiviteter! Du kan bli med på moroa, både som arrangør og deltaker.
 


klatresko

Idrettsforeningen NTNUI-Gjøvik

Som NTNU-student kan du bli medlem i NTNUI-Gjøvik, som tilbyr treninger i de fleste idretter – og det til en billig penge gjennom hele studietiden. Du finner garantert en idrett som passer for deg, uansett nivå.


 

Studentenes stemme

Studentenes stemme

Vil du være med på å bestemme hva studentavgiften skal brukes på? Eller kanskje vil du påvirke ledelsen slik at ditt studieprogram kan bli bedre? Engasjer deg i studentpolitikken, så kan du få din stemme hørt!

Studentenes stemme-1

Velferdstinget

Velferdstinget fremmer og sikrer studentenes interesser inn mot SiT. Det er Velferdstinget som avgjør hvor stor semesteravgiften skal være, og hva den skal brukes til hvert år. Semesteravgiften brukes på alt fra barnehager til psykososial helsetjeneste, idrettstilbud og rådgivningstjenester for studenter.


Studentråd

Hvert fakultet har sitt eget studentråd. De tillitsvalgte i rådene deltar på møter med ledelsen på fakultet og instituttet/studieprogram og fremmer studentenes meninger. Spørsmål som angår studentene på fakultetet blir tatt opp, slik at alle studenter kan være med på å bestemme hva de tillitsvalgte skal mene og jobbe med.


Studenttinget

Studenttinget er det øverste studentpolitiske organet ved NTNU. De taler studentenes sak overfor NTNUs administrasjon og ledelse. Alt fra spørsmål om studiekvalitet og studenters rettigheter, til internasjonaliseringen av NTNU som universitet. Studenttinget er der for å sikre at studentenes stemme blir hørt.


Studentenes stemme-2

Studentparlamentet

Studentparlamentet er studentenes høyeste organ ved NTNU i Gjøvik, og et underorgan av Studenttinget i Trondheim. De jobber med politiske saker som angår studenter og studiehverdag, og de har jevnlige møter med ledelsen for å ta opp saker saker fra studentene.