Opplev Gjøvik

Opplev Gjøvik

– Studieby med nærhet til alt

Opplev Gjøvik

Gjøvik er en av Innlandets største byer med 30 000 innbyggere. Den er likevel akkurat passe stor, med gangavstand til det meste. Gjøvik ligger ved vakre Mjøsa, med kort vei fra Oslo, og er kjent for sitt rike musikk-, kultur- og friluftsliv.
 

I videoen over forteller studenter hva de synes er det beste med å studere ved NTNU i Gjøvik. Dette er noe at det de sier: det er et kjempebra studentmiljø; det er lett å få venner; alt er samlet på et sted. 


Les studentenes erfaringer

Få et innblikk i studentlivet i Gjøvik. Her er noen blogginnlegg skrevet av studenter fra Gjøvik.


Sosialt studentliv

Har du lyst til å engasjere deg, er mulighetene mange i Gjøvik. Om du er interessert i amerikansk fotball, journalistikk, ølbrygging, film eller hva det måtte være – du finner garantert likesinnede.

→ Finn en studentaktivitet

Linjeforeninga for studieprogrammet ditt et godt sted å starte om du vil engasjere deg både faglig og sosialt. Å bygge bro mellom studier og arbeidsliv er viktig, og i linjeforeningene kan du bidra til ulike arrangementer med gjesteforelesere, fagdager, bedriftspresentasjoner og mye mer.

→ Se alle linjeforeningene i Gjøvik

Studenthuset HUSET er et viktig sosialt samlingspunkt for studentene i Gjøvik. Der finner du pub/kafé og konsertscene. HUSET drives av frivillige studenter, og har et allsidig tilbud med ukentlige arrangementer, fra quiz og bingo til temafester og større konserter.

→ Se program på Huset


Campus

På campus finner du det du trenger i en studiehverdag, som bibliotek, bokhandel, studentsamskipnaden med blant annet helse- og rådgivningstjenester, studenttorget, kantine og ikke minst, en kaffebar.

Undervisningen skjer i moderne auditorier og laboratorier, og studentene har tilgang på lesesalsplasser, grupperom og datasaler i nyrenoverte bygninger. Våre laboratorier lar studenter og forskere utforske, eksperimentere, måle, teste og skape.


Friluftsliv og naturopplevelser

Gjøvik og området rundt er ideelt for et aktivt friluftsliv. Her er det flotte sykkelløyper og turstier, og om vinteren kan du boltre deg i godt preparerte skiløyper som starter rett utenfor døra.

For deg som er glad i alpint eller snowboard, er også Hafjell og Kvitfjell bare en busstur unna. I tillegg er badeanlegget Fastland i midten av byen, og ikke minst de mange strendene langs Mjøsa, helt perfekt for deg som vil ta deg en forfriskende dukkert.
 

Ungdommer spiller volleyball
Studenter spiller volleyball på Fastland midt i byen.


Næringsliv og kultur i Gjøvik

NTNU i Gjøvik har samarbeid med en rekke lokale bedrifter, som driver industri både på nasjonalt og internasjonalt nivå. Flere av studiene våre utvikler nye løsninger i samarbeid med disse.

Sport har en viktig plass i byen. Under OL i Lillehammer i 1994, og ungdoms-OL i 2016, var Gjøvik i fokus som arrangør for issport i Gjøvik Olympiske Fjellhall. Hallen brukes i dag til en rekke ulike kulturelle lokale arrangementer innen alt fra ballett og klatring, til internasjonale arrangementer innen sport og kultur. Flere av studentidrettslagene har treninger der, i tillegg til de mange andre idrettsanleggene som finnes i byen. I tillegg til sport er Gjøvik også en aktiv kulturby hvor musikk og teater står sterkt.