Opplev Gjøvik

Opplev Gjøvik

– Studentby med nærhet til alt

Opplev Gjøvik

Båten Skibladner ligger til kai ved båthavna i Gjøvik

Gjøvik er en av Innlandets største byer med 30 000 innbyggere. Den er likevel akkurat passe stor, med gangavstand til det meste. Byen ligger ved vakre Mjøsa, med kort vei fra Oslo, og er kjent for sitt rike musikk-, kultur- og friluftsliv.


Sosialt studentliv

På NTNU i Gjøvik finnes det organiserte studentgrupper for enhver smak. Har du lyst til å engasjere deg, er mulighetene mange. Om du er interessert i amerikansk fotball, journalistikk, ølbrygging, film eller hva det måtte være – du finner garantert likesinnede.

→ Finn en studentaktivitet

Om du vil engasjere deg både faglig og sosialt er linjeforeninga for studieprogrammet ditt et godt sted å starte. Å bygge bro mellom studier og arbeidsliv er viktig, og i linjeforeningene kan du bidra til ulike arrangementer med gjesteforelesere, fagdager, bedriftspresentasjoner, og festlige sammenkomster.

Studenthuset HUSET er et viktig sosialt samlingspunkt for studentene i Gjøvik. Der finner du pub/kafé og konsertscene. HUSET drives av frivillige studenter, og har et allsidig tilbud med ukentlige arrangementer, fra quiz og bingo til temafester og større konserter.Campus

NTNU i Gjøvik består av flere bygninger plassert i åpne omgivelser med gangavstand til Gjøvik sentrum. Undervisningen skjer i moderne auditorier og laboratorier, og studentene har tilgang på lesesalsplasser, grupperom og datasaler i nyrenoverte bygninger. Våre laboratorier lar studenter og forskere utforske, eksperimentere, måle, teste og skape. 

På campus finner du det du trenger i en studiehverdag, som bibliotek, bokhandel, studentsamskipnaden med blant annet helse- og rådgivningstjenester, studenttorget, kantine og ikke minst, en kaffebar.


Friluftsliv og naturopplevelser

Både Mjøsa og området rundt Gjøvik er ideelt for et aktivt friluftsliv. Her er det flotte sykkelløyper og turstier, og om vinteren kan du boltre deg i godt preparerte skiløyper som starter rett utenfor døra. For deg som er glad i alpint, telemark eller snowboard, er også Hafjell og Kvitfjell bare en busstur unna. I tillegg er badeanlegget Fastland i midten av byen, og ikke minst de mange strendene langs Mjøsa, helt perfekt for deg som vil ta deg en forfriskende dukkert.
 

Ungdommer spiller volleyball

Næringsliv og kultur 

Gjøvik har lange tradisjoner som et sentrum for handel, industri og utdanning, og utmerker seg også med et aktivt kulturliv. Dette kan du som student dra nytte av både i studiene og på fritiden. NTNU i Gjøvik har samarbeid med en rekke lokale bedrifter, som driver industri både på nasjonalt og internasjonalt nivå. Flere av studiene våre utvikler nye løsninger i samarbeid med disse.

Musikk og teater står sterkt i byen, og det samme gjør sport. Under OL i Lillehammer i 1994, og ungdoms-OL i 2016, var Gjøvik i fokus som arrangør for issport i Gjøvik Olympiske Fjellhall. Hallen brukes i dag til en rekke ulike kulturelle lokale arrangementer innen alt fra ballett og klatring, til internasjonale arrangementer innen sport og kultur. Flere av studentidrettslagene har treninger der, i tillegg til de mange andre idrettsanleggene som finnes i byen.


Visit Innlandet

Visit Innlandet

Oversikt over hva som skjer i regionen.
Arrangementer | Restauranter, barer og kafeer | Friluftsliv | Turforslag | Museer og attraksjoner