Pollution Pods

Tid: 17. – 23. juni (tir.-lør. 12:00 – 20:00, søn. 12:00-18:00). Åpning 17. juni kl. 18:00
Pris: Gratis

Utstilling av Michael Pinsky

Tenk deg at du puster inn forurenset New Delhi-luft. Det er 40 grader varmt, og luftfuktigheten er høy. Men du er ikke i New Delhi – du står inne i en kunstinstallasjon. I Trondheim, under Starmus-festivalen i juni.

Så går du videre til neste «kuppel» med byluft. Den har en helt annen luftkvalitet. Du kjenner liflige dufter av fjord og skog, og sommereng kanskje. Det er trondheimslufta som er fanget og fyller denne kuppelen som er en av seks. Den er den eneste av byluftkuplene – eller «pollution pods» – som ikke inneholder forurenset luft fra en verdensmetropol.

I de seks kuplene kan du sniffe inn lufta fra London, Trondheim, Sao Paolo, Kairo, Beijing og New Delhi. De fire sistnevnte ligger farlig høyt på lista over byer med mest luftforurensning. Millioner av mennesker i disse storbyene må tåle sterkt forurenset luft hver dag.

Utstillingen Pollution Pods er formet som ”geodesiske domer”, der trekanter er satt sammen i et spesielt mønster. Materialet er trestenger som er forbundet med koblinger av plast og metall. Kuplene er seks meter i diameter, og blir forbundet med små «korridorer» mellom dem. De seks kuplene danner til sammen en stor sirkel.

Pollution Pods er en del av klimakunst-prosjektet Climart. Les mer om kunstneren og prosjektet på https://www.climart.info .

Utstilling er åpen i tidsrommet 17. juni – 7. juli.

The Pollution Pods are six pods connected by hallways; each holding the atmosphere of one of the world’s six most polluted cities. An eye opening exhibition that forces guests to experience what millions endure every day as a result of poor legislation for the environment, consumerism, lack of environmental law enforcement, and other human impacts on the atmosphere.

Stinkende storbyluft i klimakunst
Gemini 08.05.17

Event Details