Hjerneceller og et palass for minner

Hjerneceller og et palass for minner Credit geir Mogen

Foto: Geir Mogen

Tid: 21. juni kl. 15.00
Pris: Gratis

Visste du at hjernen vår har et minnepalass for å huske fakta, hendelser og steder? May-Britt forteller om hjerneområdene og hjernecellene som utgjør byggesteinene i dette palasset, og viser deg hvordan du kan bruke ditt minnepalass til å bli en hukommelsesmester.

May-Britt Moser er professor i nevrovitenskap ved Kavliinstitutt for Nevrovitenskap, NTNU. Hun ble i 2014 tildelt Nobelprisen i fysiologi og medisin sammen med samarbeidspartner Edvard Moser og John O’Keefe for deres oppdagelser av et navigasjonssystem i hjernen.

Lecture by May-Britt Moser – Brain cells and a palace for memories

Place: Torvscenen (Market Square)
Time: 21 June 15:00
Admission: Free
Registration: Drop in
No minimum age

Did you know that our brains have a memory palace for remembering facts, events, and places? May-Britt explains about the areas and cells in the brain that serve as the building blocks in this palace, and shows you how you can use your memory palace to become a master of memory.

May-Britt Moser is Professor of Neuroscience at the Kavli Institute for Systems Neuroscience, NTNU. In 2014 she was awarded the Nobel Prize in Physiology and Medicine together with Edvard Moser and John O’Keefe for their discoveries of a navigation system in the brain.

May Britt Moser Photocredit Geir Mogen Kavli Institutefor Systems Neuroscience
Neuroscientist, Nobel Laureate