Kunnskapsbasert habilitering

Nettkurs

Kunnskapsbasert habilitering

Logo kunnskapsbasert habilitering

​​​​​​​Velkommen til elæringskurs

Kunnskapsbasert habilitering er et nettbasert e-læringskurs som skal bidra til å bedre kvaliteten på helsetjenestenes arbeid med habilitering.

Påmelding Kunnskapsbasert habilitering, modul 1-3

Meld deg på modul 1-3

Alle kan starte på modul 1-3 når de ønsker det. Ingen opptakskrav. Du mottar kursbevis når modulene er gjennomført. Benytt denne påmeldingskoden: 3W4GJA

​​​​​​​Søk Kunnskapsbasert habilitering, modul 4-5

Søk opptak til modul 4-5

Videreutdanning med eksamen. Bestått hjemmeeksamen gir 7,5 studiepoeng. For å få opptak må du fylle opptakskravene.


Video om modul 4 og 5

Viktig informasjon

Kanskje du har lagt merke til at innloggingen til modul 1-3 ser litt annerledes ut? Du skal stadig logge inn akkurat som før med brukernavn og passord. IKKE bruk Feide-alternativet.

Dersom du får problem med innlogging kan du tilbakestille passordet på siden; Canvas innlogging for åpne nettkurs og kompetansepakker

Om kurset

Dette kurset er både for nytilsatte som ønsker en innføring i habiliteringsfaget, og erfarne ansatte som ønsker videre utdanning innen habilitering i spesialisthelsetjenesten. Emnet er også aktuelt for alle som er interessert i habilitering - fagpersoner, studenter og pårørende.

Video om kunnskapsbasert habilitering

E-læringsemnet består av fem moduler. Modul 1-3 ligger åpent og tilgjengelig for alle på nett. Modulene er laget slik at du kan du jobbe når du vil, hvor du vil og i ditt eget tempo. Du må regne med å bruke mellom 20 og 25 timer på kurset.

Emnet er utviklet i samarbeid Helseforetakene i Midt-Norge. E-læring er valgt ut fra behovet for fleksibilitet og tilgjengelighet. 

Opptak og kursbevis

Etter at du har gjennomført modul 1-3 kan du laste ned et kursbevis.

Kurset er godkjent av Norsk psykologforening som 22,5 timers vedlikeholdsaktivitet, av Norsk sykepleieforbund som 22 timer i spesialistoppbygging, av Norsk Ergoterapeutforbund som 22 t spesialistspesifikt kurs innen Allmennhelse og Barns helse og som generelt kurs,  og av Norsk fysioterapiforbund som 21 timer i spesialistoppbygging og fornyelse av spesialitet.

For å gjennomføre modul 4 og 5 må du være tatt opp som student ved NTNU. Modul 4 og 5 gir 7,5 studiepoeng.

Les mer om nettkurset MDV6217 Kunnskapsbasert habilitering (NTNU Videre)

20 mar 2023

person-portlet

Kontakt

Rannei Sæther
Førsteamanuensis
rannei.sather@ntnu.no
73559089

Virsamvideo

Når det virtuelle blir mer virkelig

En liten filmsnutt om hvordan vi bruker digitalt rollespill i kunnskapsbasert habilitering

Kunnskapsbasert habilitering

Nytt læringsemne

KUBA

Lær på nett

Hva er habilitering?

Hva er habilitering?

Hva ligger egentlig i den nye definisjonen av habilitering? Berge Solberg, professor i medisinsk etikk, dykker inn i materien.


Våre erfaringer med utvikling av e-læringsemnet

Våre erfaringer med utvikling av e-læringsemnet

Erfaringer med utvikling av et nytt e-læringsemne innen habilitering. Rannei Sæther, Hege Ramsøy-Halle og Bjørg Neset. Artikkel er hentet fra heftet Læring om læring. Proceedings fra Læringsfestivalen 2019.