Hva er Adressaparken

Teknologihovedstaden Trondheims nye uterom blir et levende laboratorium for forskning og innovasjon, testing av nye løsninger, arena for samfunnsdebatt og kunnskapsformidling koblet til kunst og teknologi.

Adressaparken ble etablert da Adresseavisen flyttet til nye lokaler på Verftstomta. Den teknologiske infrastukturen i Adressaparken er et samarbeid mellom Adresseavisen, Trondheim kommune og NTNU. Programkomitéen koordinerer aktivitetene i parken. Parken er et laboratorium for forskere og studenter ved NTNU.

 

Hva skjer

HVA SKJER: Arrangementsoversikt på NTNU ARTEC

Artist in residence

\/\/iFi

Kunstner Joan Heemskerk er medlem av kollektivet JODI og Artist in Residence i 2017 med verket  \/\/iFi. 

Vi blir sporet av bevegelsene våre og via smarttelefonsignaler og bruk. Hva om vi ble visuelt bevisste på den dataen og det analytiske? I Adressaparken kan besøkende koble seg til \/\/iFi-punktene og for at offentligheten skal bli oppmerksomme på den åpne  \/\/iFi-tilgangen er det et symbol i form av en signaliserende flaggstang. 

De visuelt like \/\/iFi-punktene er i en forstand Feil WiFi-punkter og blir kontrollert av besøkendes enheter og geografiske plassering. Når du logger på \/\/iFi-punktene, visualiseres oversikten over enheter i Adressaparken og en ny nett-topologi og bevissthet vokser. \/\/iFi eksponerer skjulte bølger av vår digitale oppførsel og bevegelser i Adressaparken, og leker med det digitale klatrestativet vi allerede har bygd i underbervisstheten. 

 

Visjon Adressaparken

Parken skal være en åpen arena for utprøving av nye uttrykk og nye, digitale fortellerformer. Den skal være et sted for lek, utforskning og læring – og for undring, opplevelse og rekreasjon.

Her skal alle besøkende kunne bli overrasket og begeistret, både gjennom det de opplever og det de kan være med på. Innhold og aktiviteter er basert på teknologi, medievirksomhet og kunst.

 

COMMISSIONED ARTIST

RGB Playspaces

Wendy Ann MansillaKunstner Wendy Ann Mansilla er engasjert for å lage Adressaparkens interaktive kunstinstallasjon i tunnelen:

RGB Playspace

Ved bruk av LED lys-strimler og trykkfølsomme sensorer kan besøkende beveger seg rundt i tunnelen og skape sitt eget lys og lydbilde.

RGB Playspace er støttet av Norsk kulturråd

Artist in residence

Current

Kunsterne Hannah Mjølsnes and Mike Leisz  er Artists in Residence i 2017 og har lagd Current.

Arbeidet oppstod rundt tankene om Adressaparken som et offentlig rom, og som et interaktivt sted med sensorer som registrerer informasjon om temperaturen i omgivelsene. 

Siden vårt samarbeidsprosjekt er fokusert rundt interaksjonen med naturlige rom og fenomener, gikk våre tanker i retning isbreer og det å jobbe med å utvikle effekter som kunne skape koblinger mellom Adressaparken, en isbre og det digitale. Vi tenkte på strømninger av trafikk og mennesker i Adressaparken, og is og vann som også er i bevegelse, som måter å vise flyten og transformasjonen som skjer i digitale rom. 

www.currentvideo.net

ARTEC Artist in Residence program