4.-5.mars inviterer NTNU Universitetsbiblioteket til foredrag om skriveprosess og akademisk skrivehjelp for studenter som skal skrive oppgave – uavhengig av fagområde eller campus.

Skrevet av Anja Johansen og Camilla Bruce, NTNU Universitetsbiblioteket

Tidligere år har Universitetsbiblioteket tilbudt fysiske skrivearrangement på de ulike bibliotekene og campusene ved NTNU. På grunn av de gjeldene koronatiltakene har man nå gått over til digital skrivefestival for alle studenter ved NTNU, på tvers av fag og campus.

Skrivefestivalen er heldigital, alt sammen foregår i Zoom. Man kan enkelt klikke seg inn og komme og gå som man vil, men kaffen må man stille med selv. Foto: NTNU Universitetsbiblioteket

Skrivefestivalen holdes i Det virtuelle biblioteket i Zoom, og går over to dager, fra 4.-5. mars.

På programmet er både foredrag om skriveprosessen, akademisk skrivehjelp og Skrivepress.
Festivalen tilbyr foredrag både på norsk og engelsk.

Effektivt og morsommere å jobbe sammen

Mange studenter sliter med å komme i gang med skrivingen når de sitter alene og jobber. Dette er noe av bakgrunnen for at biblioteket har arrangert skrivekvelder ved NTNU de siste årene, og nå også digital skrivefestival.

– Festivalen er et flott tilbud for alle studenter som er eller skal i gang med oppgaveskriving, sier Anne Lillevoll Lorange fra biblioteket.

Hun er gruppeleder  ved biblioteket på Dragvoll, og har lang erfaring i å veilede studenter.

– I tillegg til inspirerende og nyttige foredrag kan man få veiledning og hjelp med kildesøk. Av erfaring med tidligere arrangement og tilbakemeldingene fra studenter vet vi at dette kan bidra til at oppgaveskrivingen blir både enklere og morsommere, forteller Lorange.

Kick-start på skrivingen

Senter for faglig kommunikasjon ved NTNU bidrar også i år med foredrag på festivalen.

Ingrid Stock underviser i faglig skriving og har lang erfaring med å veilede studenter i skriveprosessen.

– Lurer du på hvordan du kan gjøre skrivingen din mer målrettet og konstruktiv? Kom på foredraget mitt! oppfordrer Stock.

Foredraget til Torild Oddane ved NTNU Handelshøyskolen fokuserer på betydningen av gode arbeidsvaner når man skal skrive.

– På skrivefestivalen skal jeg bidra med både forskningsbasert kunnskap og egne erfaringer. Gode arbeidsvaner inkluderer også bevissthet om kreative pauser, understreker Oddane.

Få orden på kildene

Jo Aas Gulbrekken og Bjørn Sivert Haldorshamn studerer bachelor logistikkingeniør ved NTNU. I fjor høst skulle de skrive en rapport med litteraturstudie hvor de måtte referere til ulike kilder. Noe de aldri hadde gjort før. De anbefaler studenter i en lignende situasjon til å ta kontakt med biblioteket.

– Vi fikk god hjelp og fant ut hvordan vi skulle referere riktig til akkurat de kildene vi brukte. Det gjorde jobben vår med rapporten og litteraturstudien mye enklere! forteller studentene.

Biblioteket hjelper deg

Under Skrivefestivalen kan du også få hjelp av en ansatt ved biblioteket, på chat eller videosamtale i Zoom. Du kan spørre om akkurat det du lurer på. Dette er et tilbud også når det ikke er skrivefestival.

Se åpningstider i Det virtuelle biblioteket.

Årets program for Skrivefestivalen ved NTNU finner du her