Siri Lill Mannes blir konferansier på vitenskapsfestivalen The Big Challenge, og Thomas Seltzer intervjuer «kongen av edutainment», Stephen Fry.

– Det er én eneste ting som betyr mer for meg enn rock’n’roll, og det er edutainment. Det skal det bli tonnevis av på Big Challenge. Det blir også noen tonn på scenen når jeg skal intervjue selveste Stephen Fry, kongen av edutainment!

Det sier Thomas Seltzer som intervjuer Stephen Fry på scenen i Olavshallen under vitenskapsfestivalen mandag 17. juni. Dette blir et møte mellom to kvasse entertainere som har mye på hjertet og på agendaen.

portrett av Thomas Seltzer

Thomas Seltzer, sist kjent fra programserien Trygdekontoret på NRK, skal på scenen med Stephen Fry under vitenskapsfestivalen. Foto: Arly Dale

Vitenskapsfestivalen The Big Challenge arrangeres 16.-19. juni i Trondheim. Festivalpassene er utsolgt, men det er fortsatt ledige dagspass.

Samfunnsdebattant med kjærlighet for vitenskap

Stephen Fry er britisk tv-programleder, komiker, skuespiller, forfatter, journalist – og ikke minst er han en markant samfunnsdebattant med kjærlighet for vitenskap.

Mange forbinder Stephen Fry med humor, blant annet sammen med Rowan Atkinson (Mr. Bean) og bestevennen Hugh Laurie fra tiden med The Blackadder. Fry har spilt i en mengde filmer og teaterstykker og har mottatt haugevis med utmerkelser og priser.

Stephen Fry har mange sider, og han dyrker de fleste. Han jobber med både humor og fakta på film, TV og radio. Han har vært programleder for det humoristiske kunnskapsprogrammet QI (Quite Interesting) på BBC i 13 år.

Rock og debatt

Programleder og musiker Thomas Seltzer ble først kjent som bassisten Happy-Tom i Turboneger. Siden 2009 har han vært programleder i talkshowet «Trygdekontoret». Med vidd, brodd og særegen humor tar han opp temaer med uventede innfallsvinkler og skaper debatt.

Seltzer ble kåret til beste mannlige programleder under Gullruten 2012 og 2013, og «Trygdekontoret» ble kåret til beste underholdningsprogram under Gullruten 2015.

– Super sjanse til å løfte blikket

portrett av Siri Lill Mannes

NTNU har fått en svært dyktig programleder med på laget for å lede hovedprogrammet i Olavshallen under The Big Challenge.

– Det er kjempebra at NTNU gir folk tilgang til spennende vitenskap og forskning. Programmet favner bredt, med mange brennaktuelle spørsmål på ulike felt. Her kommer ledende tenkere for å utfordre gamle tankesett. Dette er en super sjanse til å løfte blikket og oppdage nye sammenhenger, sier Siri Lill Mannes (bildet) som skal lede oss gjennom fire dager spekket med interessante foredrag og debatter.

– Jeg gleder meg!

Prisbelønt programleder

Siri Lill Mannes har lang erfaring som journalist i TV 2. Hun jobbet som utenriksreporter, programleder og nyhetsanker i TV 2 fra 1992 til 2010. For sitt solide journalistiske arbeid vant hun Kringkastingsprisen i 2000, og ble nominert til Gullruten som beste kvinnelige programleder i 2007.

Fra 2010 har hun vært daglig leder i SpeakLab AS. Hun har ledet konferanser i inn- og utland, blant annet åpningen av OECDs World Forum i Paris. Hun har ledet NHOs årskonferanse i Operaen, deriblant samtalen mellom Jens Stoltenberg og ekteparet Bill og Melinda Gates.

Siri Lill Mannes har utgitt to bøker: I «Livvakt i helvete – Aleksandr og krigen i Tsjetsjenia» lar hun oss se krigen i Tsjetsjenia med en russisk soldats blikk. I 2010 kom thrilleren «66 grader nord».