Researchers’ Night Live fra NTNU:

En plasmakule. Foto.

Arrangementet krever ingen påmelding og er helt gratis. Foredragene er tilpasset ungdom, men alle er velkommen til å følge RN Live. Foto: Per Henning/NTNU.

Fredag 25. september sender NTNU «Ungdommens forskernatt» direkte på nett fra Realfagbygget på Gløshaugen i Trondheim. Fra kl. 19-21 kan du få med deg tema som: Hvordan lager man en koronatest med magnetiske nanopartikler? Kan teknologi være rasistisk? Hvordan fungerer hjernens GPS?

 Stian Sandø, kjent fra NRK, skal lede oss gjennom kvelden med følgende program:

  • Professor og nobelprisvinner May-Britt Moser kommer for å snakke om stedsansen
  • Stipendiat Lisa Reutter skal snakke om kunstig intelligens
  • Professor Solveig Klæbo Reitan skal holde foredrag om betennelse i hjernen – hva gjør det med tankene og følelsene våre?

 Det blir også en demonstrasjon av materialer for en grønnere verden av stipendiat Cathrine Kyung Won Solem og bærekraftig drivstoff av stipendiat Joakim Tafjord.

Postdoktor Vegar Ottesen inviterer til et lab-besøk der han skal snakke om utviklingen av NTNUs koronatest – Suksess på rekordtid!

Til slutt avslutter professor Martin Ystenes det hele med sin populære knallforelesning i kjemi.

Her finner du lenke til livestream

RN Live blir streamet via NTNUs youtube-kanal

Mer informasjon finner du på:

Om Researchers’ Night

Researchers’ Night er en del av forskningsdagene i Trondheim. Det arrangeres av NTNU Vitenskapsmuseet og har i 15 år på rad vært et populært arrangement og Norges største i sin klasse.

Vanligvis fylles Realfagbygget med 1100 elever og lærere fra videregående skoler og over 200 NTNU-ansatte som jobber en fredag kveld med å formidle sin forskning. Grunnet koronasituasjonen har arrangørene i år valgt å endre arrangementsform. Det er ikke mulig for publikum å møte opp i Realfagbygget.

Kontakt

Har du spørsmål? Ta kontakt med prosjektleder Marianne Sjøholtstrand