Nå blir det enklere for studenter i Gjøvik å bli kjent med hverandre i sommerferien. Det studentdrevne prosjektet Sit Labs jobber for å arrangere ulike aktiviteter og møteplasser for studenter. Første arrangement med grilling på studenthuset ble stor suksess!

Svea-Martine Ulriksborg, Eirin Lothe Albriktsen, Anna-Marie Fox og Håkon Øye Heintz er ansatt av Studentsamskipnaden Sit Gjøvik, i et studentdrevet prosjekt som heter Sit Labs. Der skal de utover sommeren og høsten skape sosiale tiltak og arrangementer for studenter i Gjøvik. Målet er å bidra til økt studentvelferd.

– Sit Labs er en del av Sit sitt svar på regjeringens utfordring om å støtte og styrke det psykososiale miljøet for studentene i en krevende koronatid, sier Kristine Oftedal Iversen, prosjektleder for Sit Labs.

I Sit Labs er det studentene selv som skal finne frem til de beste og mest virkningsfulle tiltakene. Prosjektet er en inkubator for studenter og skal drives av studenter.

Et godt studentmiljø for alle

Studentene i Sit Labs er alle tilknyttet NTNU i Gjøvik. Eirin og Anna-Marie studerer interaksjonsdesign, andre år bachelor og siste år master. Svea Martine og Håkon studerer teknologidesign og ledelse, andre og tredje år bachelor. Alle er engasjerte studenter som ønsker å bidra til et godt studentmiljø i Gjøvik. Tiltakene de jobber med skal gjelde for alle studenter i Gjøvik, også for Fagskolen Innlandet og Høyskolen for yrkesfag.

Håkon har engasjert seg i flere studentorganisasjoner i løpet av studietiden sin og sier det er givende å ha en jobb som dette hvor studentene er i fokus.

– Jeg søkte denne jobben rett og slett fordi jeg liker å bidra til en bedre studenthverdag. Også synes jeg det er gøy å holde på med prosjekter og være med å lage arrangementer, forteller Håkon.

Stor suksess med grillkveld

Gratis grillmat, kubb og volleyball, og konkurranser med premier. Det var noe Gjøvik-studenter kunne hygge seg med på studenthuset Huset onsdag kveld som en del av Sit Labs første arrangement.

Det ble full fart på grillen og god stemning da rundt 50 studenter møtte opp. Studentene synes det var er bra initiativ. Noen kunne fortelle at de kjedet seg litt i byen og at det var gøy å ha noe å finne på. I løpet av kvelden fikk også HUSET vervet flere nye frivillige. Grillkvelden ble en stor suksess!

Med første arrangement i boks er allerede neste planlagt. Tirsdag 13. juli inviterer Sit Labs til et arrangement ved Mjøsa i Rambekkvika. Følg med på Sit Gjøvik på Facebook for å se hva som skjer. Plutselig dukker det opp flere aktiviteter.

Om Sit Labs

  • Sit Labs støtter og bidrar i utviklingen av studentdrevne prosjekter med fokus på sosialt entreprenørskap og studentinnovasjon.
  • Sit Labs skal være et sted hvor studentene finner ressurser som kan hjelpe dem å utvikle og gjennomføre tiltak som bidrar til økt studentvelferd. Sit Labs kan blant annet bidra med lønnsmidler, fagkompetanse og nettverk.
  • Sit Labs skal støtte og bidra inn i studentdrevene prosjekter og tiltak for studenter i Trondheim, Ålesund og Gjøvik.