Studentene ved NTNU i Ålesund har fått en ny stemme og talerør, etter at Stine Romundstad ble takket av som leder av studentparlamentet.

Nyvalgte leder av Studentparlamentet, trønderen Einar Totland gleder seg til å bidra til liv og aktivitet på campus.

Gjenopplivet campus

Einar Totland er nyvalgt leder av Studenparlamentet i Ålesund

Trønderen Einar Totland (32) er nyvalgt leder av Studentparlametet i Ålesund. – – Som student er jeg veldig opptatt av studentfrivilligheten.

– Etter lang tid med digitale forelesninger, hjemmekontor og lite liv på campus, ser jeg på det å hjelpe studentorganisasjoner, linjeforeninger og den enkelte student til å gjenopplive en levende campus, som en av mine viktigste oppgaver i tiden fremover forteller Totland.

Han legger til at Campus Ålesund er avhengig av å ha et aktivt studentliv, interessante «eventer» og engasjerende studenter.

– Vi må derfor vi tilrettelegge for dette ved å blant annet styrke SIALS (Felles eventportal for studentorganisasjonene i Ålesund). Sammen kan vi gjøre hverdagen til studentene bedre.

Mye erfaring

Totland har gjennom sine tre år ved campus hatt ulike verv i forskjellige organisasjoner ved campus og sett at det er et behov for et engasjert og aktivt miljø.

– Jeg brenner for frivilligheten. Det er så mye som kan skapes og bygges ved å inkludere og samle engasjerte studenter, noe jeg selv fikk erfare med mitt bidrag inn mot Start og GründerLounge. Etter et år som kommunikasjonsansvarlig for Studentparlamentet under Covid-19, seg jeg også et stort behov for å satse målrettet på frivilligheten og studenters psykiske helse, forklarer Totland.

Ekstrovert

Den nyvalgte lederen er 32 år og flyttet fra Trøndelag til Ålesund i 2010. Han er gift, småbarnspappa med hund, eget firma og et brennende engasjement for alt han driver med.

– Som student er jeg veldig opptatt av studentfrivilligheten, fellesskapet og et felles bidrag til et levende campus. Som menneske er jeg veldig målrettet, dedikert og pratsom – utvilsomt en ekstrovert fyr, legger den nyvalgte lederen til.