Den 06-16 juli arrangeres Den internasjonale matematikkolympiaden (IMO) i Oslo. NTNU heier frem det norske landslaget og rapporterer direkte fra konkurransen.   

Torgeir og Thea står utenfor Oslo Konserthus der den årlige matematikkolympiaden hadde åpningsseremoni

Torgeir Aambø og Thea Maurtvedt er på plass i Oslo for å dekke olympiaden. Foto: Ragnhild Angell G. Storrø/NTNU

For å få til det grønne skiftet og digital omstilling er matematikk helt avgjørende. Ved å vise frem olympiaden håper NTNU å bidra til at flere ungdommer blir interessert i matematikk og ser mulighetene som ligger i dette kreative og spennende faget.  

Støtter opp om fremtidens talenter

Deltagere fra mer enn 100 land kjemper mot hverandre i den prestisjetunge konkurransen. På sidelinjen står Torgeir Aambø og Thea Maurtvedt fra NTNU. Torgeir er Ph.d.-student ved Institutt for matematiske fag, og Thea studerer til sivilingeniør og var også med i sesong 2 av “Jævli Flink”. De skal følge det norske landslaget, gi innblikk i konkurransen og skape engasjement rundt matematikk.  

– Hvis vi som samfunn skal sette pris på teknologisk utvikling er vi samtidig nødt til å støtte opp under fremtidens matematikktalenter. Matematikkolympiaden er et veldig godt sted å gjøre nøyaktig dette, sier Torgeir Aambø. 

Tilstede i sosiale medier

Målet er å øke matteinteressen hos unge og gi et innblikk i et fag som mange kan oppleve som abstrakt og lite gripbart. På sosiale medier skal de nå ungdommen på Snapchat, Instagram og TikTok.

– Det er viktig å inspirere ungdommene tidlig, slik at de senere kan søke seg til studier hos oss. Hvis vi klarer å inspirere én ungdom til å fortsette eller velge matematikk i sine utdanningsmuligheter blir jeg superglad, sier Thea Maurtvedt og legger til at hun selvsagt håper at mange flere blir inspirert av jobben de gjør under olympiaden. 

 

Her kan du følge NTNU under olympiaden:  

Facebook: @teknat.ntnu  

Snapchat: @NTNUteknologi  

TikTok: @NTNUteknologi 

 

Fakta om den Internasjonale matematikkolympiaden (IMO) 

IMO er en årlig matematikkonkurranse for elever under 20 år på videregående skole.
Norge er vertsland med Oslo vertsby for den 63.olympiaden.
Det er første gang Norge er vertsland. 
NTNU er sponsor sammen med 28 andre bedrifter.
Konkurransen går fra 6-16 juli, med over 100 land som deltar med maks seks deltakere per land.  

Bli kjent med det norske landslaget:
https://morgendagenshelter.no/artikler/norges-mattelandslag