I anledning Verdens miljødag 5. juni, blir det åpning av Bærekraftstorget på NTNU i Ålesund fredag 4. juni. Bærekraftstorget blir både en arena for nye prosjekt og gode ideer, samt for de store spørsmålene

Rådgiver Johanne Kjerstad, er klar for å bidra til at satsningen på bærekraft ved NTNU nå skal få enda et løft.  

– Den nye møteplassen skal være en portal til både informasjon og inspirasjon, og vi er glade for å endelig kunne åpne.

Hun forteller videre at det samtidig er tenkt å fungere som et kontaktpunkt for studenter og ansatte som ønsker å implementere bærekraft i fag, studier og prosjekter. 

Dette kan DU få hjelp til på Bærekraftstorget 

Kjerstad presiserer at selv om NTNU og Campus Ålesund lenge har hatt bærekraft og miljøsatsning som satsningsområde, representerer torget likevel noe nytt.  

– Vi ønsker at ansatte og studenter finner veien til Bærekraftstorget. Hit kan du komme med prosjekt og ideer som er igangsatt, eller påtenkt.

Det loves også stor takhøyde og rom for en inspirerende prat, for eksempel om de ulike dimensjonene eller målene som er sentralt i bærekraftsbegrepet.

En satsning for Ålesund

– Bærekraftstorget er i tråd med NTNU i Ålesund sin utviklingsplan, der vår campus skal være i front for et grønt NTNU.

Dette uttaler viserektor Annik Magerholm Fet. En del av satsningen til Ålesund er å få bærekraftsmålene inn i undervisning og forskning, og øke studentengasjementet rundt temaet. 

– Følg med, så vil det snart dukke opp spennende aktiviteter og muligheter! Det blir såklart også mulighet for drop-in, dersom man har spørsmål eller vil slå av en prat, sier Kjerstad.

Skrevet av Linda Mentzoni Granmo