Studenter fra Fakultet for medisin og helse deltar i vaksineringsdugnaden i Trondheim. Fra venstre Hedda Savosnick, Silje Martine Svenes, Rannveig Vangen Bakklund, Kristin Østberg Moan og Mia Leirtrø Garli. Foto: infinitiv.no

Det er stor pågang på vaksinestasjonen på Sluppen. Trondheim kommune har etterspurt rekruttering av helsepersonell til å bistå i koronavaksinering, og ansatte på Fakultet for medisin og helse stiller nå med medisinsk mannskap for å styrke kapasiteten.

Bilde av kvinne i sykepleieruniform.

Prodekan Toril Forbord. Foto: infinitiv.no

– Det er behov for flere folk på vaksinestasjonen på Sluppen i forbindelse med at mange studenter nå skal ha sin andre vaksinedose. Trondheim kommune har etterspurt bistand, så da bestemte vi oss for å trå til og mobilisere folk, sier Toril Forbord, prodekan for utdanning ved Fakultet for medisin og helse.

Toril Forbord stiller selv på dugnaden, sammen med dekan Siri Forsmo på MH-fakultetet. I tillegg stiller 12 spesialsykepleierstudenter og medisinstudenter (6. år). Begge disse gruppene har sertifisering som helsepersonell.

Får vaksinert studentene raskere

Tirsdag fikk de opplæring på vaksinestasjonen på Sluppen og framover vil de delta i vaksineringen for å styrke beredskapen.

– Det er viktig for oss å ha god kapasitet til å vaksinere alle aldersgrupper. Derfor er vi veldig fornøyd med at NTNU stiller med kvalifisert helsepersonell til dugnaden. Vi styrker kapasiteten vesentlig med denne hjelpa og får unna studentene raskere, sier helsedirektør Wenche Dehli i Trondheim kommune til Adresseavisen.

– Det er naturlig at vi stiller opp når kommunen trenger ekstra vaksinatører, sier dekan Siri Forsmo. Les mer i Adresseavisen (Pluss+)

Fredag 3. september ble det sendt ut SMS-varsel til 5.000 utenbysboende studenter med tilbud om vaksinedose to. Dermed har til sammen 20.000 studenter med hjemmeadresse enn andre kommuner enn Trondheim fått dette tilbudet.

Internasjonale studenter har fått tilbud om drop in-vaksinering 7. september og 15. september.