Sarah Røssaak-Norvik og Erle Smedbold er medlemmer i styret i U.-KA 2021, og gleder seg for tiden aller mest til å kunne tilby en sosial og annerledes uke for alle studentene ved NTNU i Ålesund.

– Vi har vært usikre på om det var mulig å gjennomføre en studentuke i år, men det ser lovende ut, sier en entusiastisk Sarah, som har PR- og kommunikasjonsansvaret for arrangementene. – Vi har fått signaler om at det er et kjempebehov for studenter med sosiale møteplasser, og har full støtte fra NTNU og Ålesund studentsamfunn (ÅSS).

Hva er studentuka?

U.-KA i Ålesund arrangeres av studenter ved NTNU Ålesund hvor programmet skal inneholde noe for enhver smak. Studentuka holdes vanligvis i mars hvert år. Den inneholder aktiviteter som foredrag, revy og konserter hvor alle kan delta, også de som ikke studerer ved NTNU. Målet er å knytte studentene, næringslivet, Ålesunds befolkning og andre interessenter tettere sammen, i følge strategien til studentene i samarbeid med NTNU. Mottoet er «U.-KA i Ålesund er av studenter, for alle.»

Parken kulturhus stiller med lokale

– Dette blir bra, og det er veldig etterlengtet blant studentene, sier Erle som står for logistikkansvaret rundt U.-KA.

– I fjor ble U.-KA avlyst på kort varsel på grunn av nedstenging av landet, men i år kan vi gjennomføre med et noe nedskalert program tilpasset situasjonen vi er i.

På planen står det i 2021 fem programposter, hvor alle er vurdert opp mot smittevern. Den 10. – 11. mars blir det studentrevy og 16. mars holder Adrian Lund motivasjonsforedrag. 18. mars er det duket for skidag før det hele avsluttes med U.-KA Latter der komikerne Jonna Støme og Ola Stoo står for underholdningen.

Studentene får bruke Parken kulturhus til arrangementene, hvor det er fastmonterte seter og gode rutiner for håndtering av publikum.

Bra for fellesskapet

Både Sarah og Erle har spesielt omtanke for studenter som ikke har blitt kjent med klassen sin i den digitale hverdagen, og håper de vil møte opp for å oppleve litt felleskapsfølelse under U.-KA. Sarah studerer tredje året på økonomi og administrasjon, mens Erle går 2. året biomarin innovasjon. De hadde begge etablerte nettverk og var godt kjent med klassen sin da NTNU gikk over til en stor grad av digital undervisning for ett år siden.

– Det har ikke vært noen ordentlige samlinger dette studieåret på grunn av Covid-19, sier Sarah og tenker tilbake. – Mye har blitt avlyst, studentene har undervisning på Zoom og de som var nye i år kjenner ikke campus så godt og sitter kanskje mye hjemme.

Full støtte i hele organisasjonen

Styret i U.-KA har fått god støtte fra NTNU, ÅSS og andre aktører på campus som mener det er viktig at det kommer et høydepunkt for studentene. Innenfor rammene for smittevern er det vurdert at det er mulig å arrangere en hyggelig og allsidig aktivitetsuke i Ålesund.

– U.-KA er for alle, og det er fortsatt ledige plasser på arrangementene, opplyser Sarah, og oppfordrer sine medstudenter til å engasjere seg.

– Dere trenger å komme dere ut, så her er det bare å bli med.

Søker frivillige

Selv om studentuka har et noe kortere program enn i vanlige år, er de avhengige av frivillig innsats. Det er mye praktisk som skal ordnes før, under og etter arrangementene, i tillegg til at det er hyggelig å være flere sammen om ansvaret.

– Vi trenger fortsatt flere frivillige, og håper å rekruttere noen til, sier Erle.

– Det er vinn-vinn, du blir kjent med veldig hyggelige folk, man får kommet seg ut og det ser bra ut på CV`en.

Se program og meld deg på:

Meld deg som frivillig

Revy 10.-11. mars