– Dette er vår beste bil noensinne, sier prosjektleder Karoline Halvorsen etter at Revolve NTNU kapret andreplassen i prestisjekonkurransen Formula Student i Østerrike med den elektriske racerbilen Nova.

I konkurransen deltok 58 internasjonale lag og nesten 1500 studenter. Halvparten konkurrerte i den elektriske klassen. Dette er en del av verdens største ingeniørkonkurranse med store konkurrenter fra lag som TU München, TU Graz og ETH Zurich.

Lagene måles i en rekke kategorier som omfatter teknisk forståelse, produksjonsdesign, økonomistyring og mye mer. Studentene fra Revolve NTNU kom på førsteplass i ingeniørdesign, hvor de skal forsvare alle tekniske designvalg for dommere som er toppingeniører fra bilindustrien.

Design og konstruksjon på topp

Formula Student er en årlig ingeniørdesignkonkurranse som holdes i flere land hvor oppgaven er å lage en racerbil og konkurrere med den. Både designet og konstruksjonen må være av ypperste kvalitet for å komme igjennom konkurransens strenge kvalitetskrav. Revolve NTNU konkurrer med én elektrisk og én førerløs racerbil.

Konkurransen fant sted ved Red Bull Ring i Spielberg Østerrike. Denne banen brukes til vanlig til Formel 1.

Fra 0 til 100 på 2 sekunder

Den elektriske racerbilen Nova går fra 0 til 100 på litt over 2 sekunder, har en vekt på kun 162 kg og en toppfart på over 120 km/t. Nytt for årets bil er blant annet egendesignede motorer og inverter som har økt kraften og redusert vekten.

– Dette viser at alt det harde og smarte arbeidet virkelig har lønnet seg. Dette er en lagseier. Jeg er veldig stolt, både av medlemmene og av sponsorene våre som har hjulpet til med å komme hit vi er i dag, sier prosjektleder Halvorsen i Revolve NTNU.

Følg Revolve NTNU på facebook eller se Revolves hjemmeside.

Drar videre til Tyskland

Laget har nå reist videre til Tyskland for å delta i Formula Student Germany fra 5. til 11. august, som blir deres siste konkurranse denne sesongen.

– Det  er den største, gjeveste og mest prestisjefylte av alle Formula Student-konkurransene, sier Erik Brettingen Johansen, markedssjef for Team 2019. Der skal både den førerløse og den elektriske bilen konkurrere.

Fakta om Revolve NTNU

• Revolve NTNU er etablert i Trondheim og består av 67 medlemmer fra over 20 forskjellige studieretninger.
  • Revolve NTNU jobber tett med industrien og har over 150 samarbeidspartnere med Kongsberg og Bertel O. Steen som hovedsponsorer.
  • Studentene i Revolve NTNU er attraktive i næringslivet, og flere er blitt plukket opp av internasjonale Formula 1-lag som Mercedes-AMG Petronas Motorsport og Aston Martin Red Bull Racing.