Snart starter byggingen av lokalene som skal samle NTNUs helse- og sosialfag og Studentsamskipnadens idretts- og serveringstilbud under samme tak i Elgesetergate 10. Hva vil du at bygget skal hete?  

Skrevet av: Hanna Maria Jones

Arbeidet med flerbruksbygget er godt i gang, og mens det forberedes til bygging skal bygget få navn. I løpet av våren skal NTNU og Sits navneutvalg foreslå navn. Til det trenger de din hjelp. For å gi inspirasjon og gode forslag til navneutvalget holder NTNU og Sit en navnekonkurranse de to siste ukene av april.

Hvordan delta?

Forslagene vil være til inspirasjon til navneutvalget og vår eminente jury vil premiere de tre beste. Konkurransen er åpen fra 15. til 29. april. Vinnerne kåres i starten av mai.

Skjema for innsending av forslag finner du her

Konkurransen er åpen for alle.

Hvordan navngi et bygg?

Bygningsnavn bør reflektere formål, historie og kunnskapstradisjon. Kilder til inspirasjon kan være å tenke på fagområder, for eksempel innenfor forskning og utdanning. Historie med tilknytning til blant annet området, faget eller bygget. Tema hentet fra fagområder eller historie.

Kriterier for byggets navn:

  • Navnet kan være tematisk: For eksempel Gjøvik som har mineraler som tema på alle sine bygg, eksempelvis Smaragd-bygget og Kobolt-bygget
  • Navnet kan være historisk: For eksempel Kalvskinnet i Trondheim hvor områdets historie har vært inspirasjon, med bygg som heter Akrinn og Sukkerhuset (ikke bryggeri, men et sukkerraffineri). Akrinn har utgangspunkt fra norrønt navn for åker.
  • Navnet kan inspireres av fagområde: For eksempel i Ålesund som har en gjennomgående marin faglig profil, og byggene Ankeret og Lanterna.

Bygningsnavn skal være norske. Bør være lett forståelige, enkle å uttale og ha god lesbarhet. Ikke gjenbruk andre eksisterende navn. Må ikke kunne forveksles med produkt eller firma.

Vi ser frem til gode forslag!

 

Vil du vite mer om prosjektet?

Sjekk ut denne saken på campusutviklings egne hjemmesider.