Vil ha NTNU-studenter: Trine Nerem fra Varg er godt i gang med rekrutteringen. Her sammen med San Htet og Hans-Christian Ringset. Foto: Else Britt Ervik/NTNU

I dag har det vært duket for årets største studentdrevne arrangement i Ålesund, næringslivsdag. I år er det Solveig Andersen fra Næringslivsutvalget (NLU) som har stått i spissen.

– I dag har vi hatt 33 bedrifter på besøk, noen på stand og noen med bedriftspresentasjoner, sier Andersen.

Det er ettertraktet å stå på stand på NTNU, ifølge Andersen.

– Vi har faktisk vært nødt til å avvise noen bedrifter på grunn av plassmangel, forteller en godt fornøyd leder for arrangementet.

Bedriftene får vise seg fram

Erfaringen fra tidligere år er at Næringslivsdagen er en nyttig arena for bedriftene å vise seg frem, og studentene kan se hvilke muligheter som finnes i regionen.

– Næringslivsdagen er et bindeledd mellom studenter og næringsliv. Mange har fått tilbud om sommerjobb og internships tidligere år, så dagen er viktig for å gi nyutdannede «en fot innenfor».

Andersen forteller om stort engasjement fra studentene, i tillegg til bedrifter som har deltatt i mange år på rad. Kongsberg Maritime (tidl. Rolls Royce), Sparebanken Møre og Flakk gruppen er blant gjengangerne. Ålesund kommune er også en stor arbeidsplass, og de er selvsagt med for å vise sine tilbud.

– Vi er med for første gang i år, forteller Tana Blegen i IT-bedriften Syscom. – Vi trenger IT-konsulenter, så vi er spesielt på utkikk etter gode dataingeniører.

Blegen melder om stor interesse på standen, og håper å sitte igjen med noen gode kontakter etter dagens slutt.

Veldig fornøyd: Solveig Andersen, prosjektleder for Næringslivsdagen. Foto: Else Britt Ervik/NTNU

Vil gjerne ha NTNU-studenter

Vard elektro er en trofast tilbyder under Næringslivsdagen, og de mener at dette er en viktig arena for å gjøre seg synlig for nyutdannede.

– Det er mange dyktige studenter fra NTNU, og disse vil vi gjerne ha tak i, sier ingeniør Trine Nerem.

Hun hadde så vidt tid til å gi en kommentar, ettersom hun var i full gang med å rekruttere to tredjeårs automasjonstudenter, San Htet og Hans-Christian Ringstad.

– Vard virker som en interessant arbeidsplass, og det er fint å få en prat med de som jobber der, sier den snart ferdige uteksaminerte studenten Ole-Christian Ringstad.

– Vi leter etter jobb, så denne dagen er veldig bra, sier klassekameraten San Htet.

Lederen for dagen synes også at dagen har vært veldig bra.

– Dette er så positivt, sier Andersen. Både bedriftene og studentene får stort utbytte av å møte hverandre, og knytte kontakt. Alle i NLU er veldig glade for å kunne legge til rette og vise mangfoldet i bedrifter og arbeidsmulighetene i Ålesundsregionen.

Skrevet av: Else Britt Ervik, NTNU