På grunn av økt pågang for korona-tester åpnet Trondheim kommune to mobile teststasjoner i dag på NTNU i Trondheim.

Rektor Anne Borg sitter på en stol ved siden av den mobile teststasjonen på Gløshaugen campus. Foto.

Fra fredag 21. august kan NTNUs studenter i Trondheim teste seg for koronaviruset på to mobile teststasjoner. Her venter NTNUs rektor Anne Borg på å ta en test. Foto: Synnøve Aune/NTNU

De to bilene med teststasjonene vil kjøre mellom campusene på Gløshaugen, Dragvoll og Øya, og er et tilbud for studenter som ønsker å teste seg for koronaviruset. Her finner du de mobile teststasjonene:

Hvordan bestille korona-test

Alle studenter som ønsker å teste seg på campus må avtale tid på forhånd via følgende fremgangsmåte:

1. Logg deg inn på «Min side» med elektronisk ID hos Trondheim kommune
  2. Registrer deg
  3. Du vil bli oppringt for å avtale tidspunkt og oppmøtested

Det er også mulig å ringe korona-telefonen: 905 09 052. Utenlandske studenter som ønsker å teste seg må ta kontakt via korona-telefonen.

Det kan bli aktuelt at andre grupper enn studenter kan bruke de mobile teststasjonene dersom behovet for testing øker.

Gjør det lettere for studenter å teste seg

Ifølge kommunedirektør Morten Wolden vil dette lette på testkapasiteten i Trondheim, og gjøre det lettere for studenter som ønsker å teste seg for koronaviruset.

– Trondheim er Norges mest attraktive studieby, og vi har derfor hatt et tett og godt samarbeid med NTNU og studentorganisasjonene ved studiestart. Vi er veldig glade for at studentene er her, og det er også viktig at studentene får mulighet til å teste seg, sier Wolden.

Rektor Anne Borg tar en koronatest der en pinne føres ned i halsen. Foto.

NTNUs Rektor Anne Borg var den første til å teste seg ved den mobile teststasjonen på Gløshaugen. Foto: Synnøve Aune/NTNU.

Rektor ved NTNU Anne Borg, er svært fornøyd med at det nå blir mulig for NTNUs studenter å korona-teste seg på campus.

– Helsen til NTNUs studenter og ansatte kommer alltid først, forteller Borg. Hun roser Trondheim kommune for godt samarbeid og for mulighetene den økte testkapasiteten gir.

Slik foregår en korona-test

Se video fra Trondheim kommune om hva som skjer når du skal testes for koronaviruset. Videoen er fra en av de stasjonære teststasjonene i byen.