Maskinstudenter ved NTNU i Ålesund arrangerte nylig bilrace med egenbygde kjøretøy drevet med gasspatron. Det var god stemning i klasserommet når patronene ble detonert, og bilene ble skutt av gårde.

Studentene har brukt de siste ukene på å bygge sin egen «drag race»-bil som drives av en gasspatron. De hadde fått noen retningslinjer, og brukte frihåndstegning, teknisk tegning, modellbygging og kreative prosesser for å komme frem til det endelige resultatet.

– Oppgaven er en del av et samarbeid med to industridesignere som hjelper oss med å fornye undervisningsmetodene for studentene på maskiningeniørstudiet, forteller Lars Petter Bryne, universitetslektor og programkoordinator ved Institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk.

Noen av studentene fortalte at de hadde bygget flere biler før de ble fornøgd, mens andre hadde brukt lang tid på planleggingen – og fikk ønsket resultat på første forsøk. Enkelte studenter hadde lagt hele innsatsen i å bygge en raskest mulig bil, mens andre hadde brukt tiden på perfeksjonene utseende. 3D-printing og gaffateip var blant hjelpemidlene som ble tatt i bruk.

De kjørte «drag race» med to og to biler, og raskeste bil i mål gikk videre til neste runde. Det var ikke alle bilene som klarte å komme seg helt i mål, og det ble noen krasjlandinger og kollisjoner underveis. Det var likevel mange som hadde lykkes godt med oppgaven, og vi fikk noen spennende runder i innspurten før en bil sto igjen som vinner.

Gratulerer til Rober Jacobsen Nesje (i midten) som stakk av med seieren!