– Om du skal tilbringe julen i Ålesund skal du i hvert fall ikke ha det kjedelig! Alle studentorganisasjonene i Ålesund samarbeider om ulike ting som skal skje, så her blir det noe for enhver personlighet.

Dette garanterer leder i Studentparlamentet Stine Romundstad, banksjef i Banken studenthus Håkon Paulsen Torset, og student Oskar Sunde.

Dette året har ikke inneholdt de helt store høydepunktene for mange av oss, og signalene er at også julen står i fare for å bli langt mindre sosial enn vanlig. Mange studenter har familien andre steder i landet, og noen lar være å reise dit når smittesituasjonen er som den er. Dermed kan det bli lange dager på hybelen når julefreden senker seg.

Aktiviteter for enhver smak

– Når det ikke er skole og hverdag kan det bli lite å finne på, men dette håper vi å gjøre noe med, sier de engasjerte studentene, og banksjefen. – Vi har laget en gruppe på Facebook for de som blir i Ålesund i jula, og denne bør mange bli medlem av.

Studentene fikk idéen til en slik gruppe for å kunne samle alle aktivitetene som skal foregå i løpet av jul og nyttår.

– Gruppa er for alle studenter som ønsker et sosialt tilbud i jula, ikke bare de som sitter helt alene borte fra familien, forklarer Oskar. – Informasjon om alt som skjer samles her, både fra Banken studenthus og annet.

Oppfordrer til å ta initiativ

De tre kommer med en oppfordring til alle om selv å ta kontakt med hverandre, og ta litt mer initiativ enn vanlig. De vil minne om at det er mye som er mulig å gjøre innenfor rådene for smittevern, som å gå en tur eller lignende.

Aktiviteter i Banken

Banken studenthus drives av studentsamskipnaden Sit, og det neste som skal foregå er «juleuka» mellom 8. – 10. desember.

– Her blir det litt forskjellige arrangement, som for eksempel grøtkveld med plass til 30 deltakere den 10. desember, forteller Håkon. – Vi håper på god oppslutning om denne hyggelige kvelden.

Benksjefen tror også det er lettere å ha kontroll på smittevern når Banken og studentorganisasjonene lager arrangement, fremfor at det dukker opp privatfester.

– Alle skal føle seg trygge på arrangement i regi av oss, sier Håkon og Stine.

Allsidig tilbud gjennom høsten

Banken har hatt enkle, lav-terskel arrangement gjennom hele semesteret, alt innenfor reglene for smittevern. Det har blitt arrangert filmkvelder, quiz og andre temakvelder gjennom høsten, og dette vil fortsette i desember.

Beste student-jul i 2020?

– Studentorganisasjonene er i ferd med å legge diverse planer, men disse er ikke helt spikret enda, opplyser Stine og Oskar.

Det jobbes blant annet med å legge en slagplan for selve julaften, så dette kan ligge an til å bli en super-jul i studentsammenheng.

– Vi skal se hva vi lander på, vi har mange idéer og spennende samarbeidspartnere så følg med i Facebookgruppa, er oppfordringen fra studentleder Stine.