Frivillighet og dugnadsånd blomstrer rundt omkring i Norge for tiden. Nå har sju Informatikkstudenter ved NTNU lansert sin egen digitale karantenehjelp.

I forrige uke ble medisinstudententer rundt om i landet bedt om å bidra til å bekjempe spredningen av koronaviruset. Ved Institutt for datateknologi og informatikk på NTNU var det flere studenter som tenkte at også deres kompetanse kunne være relevant.

Det er rent frivillig, vi fikk plutselig litt mer tid når landet skrudde ned tempo

Da Campusområdet på Gløshaugen stengte dørene på torsdag i forrige uke, gikk det ikke lang tid før de var flere som tok initiativ til å bidra med noe konstruktivt.

Fire studenter avbildet i Mistbyen i Trondheim

Fra venstre: Aslak Hollund, Adrian Thompson, August Sollesnes Solvang og Anders Larsen. Foto: Thomas Ramm.

Dette var starten på en ide som nå har blitt til  Karantenehjelpen.no – en nettside for å hjelpe folk som må holde seg hjemme i karantene på grunn av Korona-viruset.

Takket være frivillig innsats fra NTNU-studenter kan disse nå komme i kontakt med folk for å få hjelp til små og store gjøremål.

– Mange av dem som sitter i karantene har ikke mulighet til å gå i butikken engang, og dette vil vi gjerne gjøre noe med, forteller Aslak Hollund engasjert.

Han er en av inititativtakerne til Karantenehjelpen.no, som ble lansert idag.

– Lanseringen i dag var helt enorm, og vi har hatt en utrolig bra respons. I løpet av de første fire timene hadde vi omtrent 750 brukere som logget seg inn på siden, forteller han stolt.

Enorm respons

Sammen med sine medstudenter August Sollesnes Solvang, Adrian Thompson, Anders Larsen, Fredrik August Madsen-Malmo, Anhkha Nguyen Vo og Thomas Ramm har han de siste dagene jobbet lange dager for å få programmert ferdig den nye digitale hjelpetjenesten.

– Vi startet med to personer på onsdag og så har folk sluttet seg til teamet etterhvert som det ble mer og mer buzz rundt prosjektet, forteller Hollund.

Kjerneteamet sitter i stua til to av utviklerne som nå har slått sammen to kollektiv til et hjemmekontor. Resten av teamet sitter rundt om i Norge og jobber.

I skrivende stund har mer enn 1000 brukere logget seg inn på siden, og studentene bak Karantenehjelpen.no forventer at det blir flere.

Responsen på prosjektet startet allikevel lenge før selve lanseringen i dag.

– Vi har de siste par dagene kjørt brukertester med forskjellige folk som både har testet handlingen og bestillingen av nettsiden, og det har vært ekstremt lett å finne testere, forklarer informatikkstudenten.

Fra vennetjeneste til samfunnsnytte

Det hele startet med at de ville hjelpe en gruppe på tretti studenter som var på tur i Portugal, og som visste at de ville bli satt i karantene når de kom hjem.

– Etterhvert som vi startet utviklinga dukka det opp flere initiativ, blant annet på Facebook, som bekreftet vårt inntrykk av at det var mange flere enn oss som ville bidra, forteller Hollund.

Resultatet har blitt en nettside der du både kan registrerer seg for å hjelpe andre, og for å få hjelp.

– Målet er å fokusere på det utrolige engasjementet og dugnadsviljen som vi ser i Trondheim og resten av landet. Vi vil gjerne gjøre vår del for at det blir så lett som absolutt mulig å sitte i karantene, avslutter Hollund.