Verdens største studentfestival er i gang, og markeres på helt nye måter i et år der koronapandemien setter sitt preg på arrangementet. Likevel settter de rekorder, for i år er det åpent for deltakere fra hele verden.

– Vi er stolte av å arrangere en heldigital festival som har et bredt kulturelt tilbud, forteller pressensvarlig Camilla Dahl Øyan.

ISFiT har aldri vært så tilgjengelig før!

Festivalen startet torsdag denne uken, og styret er spesielt glade for lanseringen av en splitter ny forskningsrapport som er skrevet basert på årets tema «Creating Knowledge».

ISFiT 2021 er hundre prosent digital, både planlegging og gjennomføring skjer på internett. Fra venstre: Simen Odden Hansen, Assistant Head of SoMe og Camilla Dahl Øyan, Press Exectutive. Foto: ISFiT.

Årets ISFiT-program finner du her

– Vi har selv tatt initiativ til en slik rapport, og har laget et ISFiT-magasin som tar for seg forskjellige aspekter ved dette viktige temaet, forteller hun.

ISFiT har vært arrangert i Trondheim siden 1990, men det er første gang at en verdensomspennende pandemi setter stopper for fysiske møter.

– Det har vært en utfordrende omstilling, men nå står vi ved målstreken og det er vi veldig stolte av. Selv om digitaliseringen har lagt noen begrensninger på oss, har det gjort det mulig å inkludere alle som ønsker og som har tilgang til internett, understreker Øyan.

De aller fleste arrangementene er gratis å delta på. Dette er alt fra faglige debatter til musikk og kunst. I løpet av festivalen vil det også bli gjennomført digitale workshops hvor internasjonale deltakere har meldt seg på for å jobbe med en problemstilling eller undertema til «Creating Knowledge».

– I forkant av festivalen har vi gjennomført et digitalt dialogseminar hvor studenter fra Ungarn og Polen har møttes rundt viktige temaer i regionen, sier Øyan.

Studentenes Fredspris

Vinnerne av årets utgave av Studentenes fredspris er tyrkiske METU LGBTI+ Solidarity som jobber for skeives rettigheter og et mangfoldig samfunn, forteller leder for Student Peace Prize, Thomas Gjedebo.

– Inkludering i utdanning er en av deres kampsaker, og akkurat nå er de midt i en rettssak mot seg for å ha arrangert en pride-parade på campus i august 2019, forteller Gjedebo.

Studentenes fredspris ut på vegne av alle norske studenter, og selve prisutdelingen blir streamet på søndag. I forbindelse med dette vil Rockheim lyses opp i Pride-fargene, og Karl Johans gate i Oslo feirer med bannere.