Anne Nyhamar, Riksantikvaren (t.v.) og AD-professor Eir Grytli.

Anne Nyhamar, Riksantikvaren (t.v.) og AD-professor Eir Grytli i Praha for å motta pris for sitt arbeid med trekonservering og europeisk kulturarv.

Professor Eir Grytli og Riksantikvaren mottok nylig det synlig beviset for det verdifulle arbeidet de utfører gjennom sitt samarbeid; det internasjonale trekonserveringskurset ved AD. Kurset har utdannet treeksperter fra hele verden siden 80-tallet.
Prisen Europa Nostra er den Europeiske kulturarvprisen, og er forbundet med stor prestisje. Den ble overrakt under en stor og høytidelig seremoni på statsoperaen i Praha, der blant annet den tsjekkiske visekulturministeren var til stede.

Den europeiske kommisæren for innovasjon, forskning, kultur, utdanning og unge uttalte: Denne prisen hedrer personer og institusjoner for deres enestående engasjement for å bevare vår rike europeiske arv. Det er takket være deres utrettelige arbeid at framtidens generasjoner kan få oppleve dette, og bli inspirert av det.
Juryen mener blant annet at kunnskapen er en viktig byggestein når vi utvikler en sirkulærøkonomi som støtter en bærekraftig og inkluderende levemåte.

Prisutdelingsseremonien var høydepunktet for Det europeiske toppmøte for kulturarv 2022.