– Gledelige tall for NTNU, sier rektor Anne Borg. Her fra doktorpromosjon i fjor. Foto: Thor Nielsen / NTNU

NTNU topper listen over utdanningsinstitusjoner forbundet med høy kvalitet, viser en fersk meningsmåling fra Nokut. – Veldig gledelig, sier rektor Anne Borg.

Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (Nokut) har ved hjelp av Kantar, spurt et representativt utvalg av Norges befolkning hva de tenker om kvaliteten på utdanning ved norske studiesteder, melder Khrono.

NTNU nevnt flest ganger

De spurte fikk ingen liste over alternativer, men fikk svare det som falt dem inn først, både hvilke institusjoner de kjente til, hvor de oppfattet av kvaliteten som høy, og hvor de oppfattet den som dårlig. NTNU ble trukket ut som eksempel på institusjon av høy kvalitet flest ganger. Terje Mørland, adm.dir i Nokut tror størrelse og synlighet i mediebildet er bakgrunnen for resultatet. Institusjonene som følger bak bekrefter hans teori.

Utdanningsinstitusjoner som blir nevnt som nummer én, som eksempel på noen som har spesiell høy kvalitet:

  • 1. plass: NTNU (46%)
  • 2. plass: UiO (10%)
  • 3. plass: NHH (6%)
  • 4. plass: UiB (4%)
  • 5. plass: BI (3%)

Rektor Anne Borg: – Gledelige tall for NTNU

— Dette er selvsagt veldig gledelige tall for NTNU. En så suveren plassering i toppen, gir et tydelig signal om at NTNU har et solid omdømme i befolkningen, uttaler rektor Anne Borg til Khrono.

Hun synes det er ekstra stas at dette er knyttet til kvalitet, som sammen med bærekraft nettopp er en del av NTNUs fokusområder.

 

Les hele saken hos Khrono her: 
Ny måling: Folk flest tror NTNU har best kvalitet på utdanningene sine

Les Universitetsavisas dekning av saken her: 
NTNU forbindes med kvalitet