Ytterligere fem studenter fra ulike fakulteter er blitt bekreftet smittet i løpet av helga. Som følge av dette er foreløpig om lag 120 personer blitt pålagt karantene. Dette tallet kan øke de nærmeste dagene når smittesporingen fortsetter, melder smittevernkontoret i Trondheim kommune.

Lørdag fikk NTNU melding om ett smittetilfelle ved Fakultet for økonomi. Studenten har ikke deltatt i forelesninger den siste uka, men har vært på campus og blant annet trent i Idrettsbygget på Gløshaugen.

I alt 176 andre personer som trente samtidig har fått beskjed om at de bør teste seg og være observante på korona-symptomer. Disse personene trenger imidlertid ikke å gå i karantene.

Søndag kom det beskjed om at ytterligere fire studenter hadde testet positivt for Covid-19.

To av disse studentene hører til studieprogram ved Fakultet for informasjonsteknologi og elektroteknikk (IE), mens de to siste studerer ved henholdsvis Fakultet for samfunns- og utdanningsvitenskap (SU) og Det humanistiske fakultet (HF).

— Det er foreløpig ikke aktuelt å stenge hele, eller deler av campus, men vi følger utviklingen fra dag til dag, sier rektor Anne Borg.

Alle de fem nye smittede er satt i isolasjon.

— Jeg er bekymret. Utviklingen går i feil retning og nå må vi gjøre alt vi kan for å stoppe smitten fra å spre seg ytterligere. Alle må følge råd og pålegg fra smittevernmyndighetene og jeg forventer at alle studenter registrerer seg i Check In-systemet når de deltar i fysisk undervisning, eller oppholder seg i fellesareal og grupperom, merket med QR-koder, legger hun til.

Det gjenstår fortsatt en del smittesporing for å få oversikt over hvor de smittede har befunnet seg i den perioden de kan ha vært smittebærere.

Smitteutbruddet påvirker også planleggingen av den internasjonale ISFIT-festivalen.

ISFiT-kontoret på Gløshaugen ble søndag stengt og alle frivillige i ISFiT skal nå testes.

Samtidig som flere studenter nå tester positivt ser det ikke ut til at de tre første smittetilfellene for en uke siden – med studenter fra Fakultet for ingeniørvitenskap (IV) – har ført til at flere er blitt smittet. Flesteparten av de 500 som måtte i karantene som følge av dette ble ferdig med sine restriksjoner i helga.

Pressekontakt for rektor Anne Borg:

Jan Erik Kaarø, NTNU
kommunikasjonsavdelingen