Et nytt semester er i gang og Gjøvik-studentene har gradvis returnert til studiebyen etter juleferien. Det er fortsatt hovedvekt på digital undervisning og for mange blir store deler av hverdagen tilbragt i hybelen. Da er det godt at engasjerte studenter sammen med Studentsamskipnaden (Sit) tar initiativ til å invitere til en sosial sammenkomst utendørs.

Tross kulda samlet rundt 30 studenter seg onsdag ettermiddag utenfor organisasjonskollektivet på campus. Det ble en vellykket kveld med nye bekjentskaper over varm kakao og pølser. I god smittevernsavstand selvfølgelig.

Mange studenter samlet på veranda en vinterdag. Foto.

FRESK og Sit hadde rigget til med benker og bålpanne på verandaen til organisasjonskollektivet. Det ble bra oppmøte og en vellykket kveld. Foto: Anette Høyland

– En utrolig koselig kveld som vi håper å kunne ha flere av fremover, sier Anette Høyland som er sykepleierstudent på tredje året. Anette er med i linjeforeningen FRESK som stilte som arrangør for kvelden. De ble forespurt av Sit om de kunne tenke seg å arrangere en slik kveld. Og det takket de gladelig ja til.

  – FRESK er veldig glade i å være ute, og da var dette et perfekt arrangement som vi kunne gjennomføre og samtidig samle studenter.

Viktig med sosiale møteplasser

Iren Angelina i Sit sier det er viktig å ha noen møteplasser for å forebygge ensomhet. Det var Sit som opprinnelig tok initiativ til sammenkomsten. De kontaktet noen av linjeforeningene for å høre hvem som kunne tenke seg å arrangere en hyggelig sosial kveld. Sit skulle stå for koordinering og den økonomiske bistanden, mens studentene selv skulle styre kvelden. Linjeforeningen for helsefag, FRESK, kastet seg på muligheten og ble med som pådriver til gårsdagens arrangement.

Anette i FRESK sier at de vet at det er mange som savner det sosiale på grunn av situasjonen nå og som kanskje er ensomme.

– Derfor ville vi gjøre noe som faktisk er innenfor retningslinjene. Vi tenker ekstra mye på førsteklassingene som kanskje ikke har vært i kontakt med så mange andre studenter enn nettopp den kohorten som de ble tildelt første skoledag, sier Anette.

Noen kom alene og noen kom i grupper, og FRESK tok initiativ til mingling mellom folk som ikke kjente hverandre. Det ble en fin anledning for linjeforeningen å vise frem hvem de er og prate om hva de holder på med.

Førsteårsstudenter synes det var hyggelig å se nye ansikter

Ylva Holmø Rye, Anneline Firing, Kaya Hodnungseth og Caroline Olsen var blant studentene som møtte opp. Alle studerer første året på Sykepleie. De har vært i en kohort siden studiestart og tilbragt mye tid sammen. Sykepleierstudentene synes det var gøy å komme hit og se nye fjes.

Fire studenter sitter på en benk sammen og smiler. Foto.

Førsteårsstudentene Ylva, Anneline, Kaya og Caroline (fra venstre) synes dette var et bra initiativ. Studentene har vært i kohort siden studiestart og kunne dermed tillate seg å sitte nært for å holde varmen. Foto: Anette Høyland

 – Vi liker initiativet og at det blir arrangert noe i disse tider slik at vi får muligheten til å møte andre studenter. Det eneste negative var bare det at det var litt kaldt, sier studentene.

 Ylva sier hun møtte opp for å gjøre noe annet enn å sitte alene på hybelen. – Det har vært noen kjedelige uker i det siste med veldig lite sosialt samvær, så jeg tenkte det kom til å bli hyggelig å møte andre studenter.

Jentene brukte anledningen til å snakke med både kjente og ukjente. – Vi synes det var veldig fint å møte helsefagstudenter som studerer på andre- og tredjeåret. Det har vært bra å møte andre i en sosial sammenkomst og ikke bare over Zoom eller Collaborate.

Tips til hva man kan finne på som Gjøvik-student

Sykepleierstudentene Ylva, Anneline, Kaya og Caroline sier det bare er kreativiteten som setter stopper på hva man kan finne på som Gjøvik-student nå som hverdagen er veldig digital.

Her er deres tips:

  • Gå tur sammen ute.
  • Gå på skøyter eller ski.
  • Facetime-middag.
  • Cocktail-aften og Netflix på zoom der man deler skjerm mens man er i hver sin stue.
  • Man kan spille Amung us, eller forskjellige spill over nett med noen venner.
  • Ha piknik i stua. Slukk alle lysene og tenn stearinlys.

Blir du med neste gang?

Sit håper at flere linjeforeninger eller studentorganisasjoner blir med å arrangere lignende sosiale kvelder fremover. Kanskje allerede neste onsdag?