Emilie Moan fra Institutt for kunst og medievitenskap kom gjennom det smale nåløyet og fikk Summer Internship i Statsbygg.

Emilie har akkurat fullført en bachelor i medievitenskap ved NTNU. Nå tilbringer hun sommeren på Statsbygg sitt hovedkontor i Oslo som «summer intern» i kommunikasjonsstaben. Det er stor konkurranse om plassene i Statsbygg, i år var det omtrent 1200 søkere til 29 plasser. Blant de 29 utvalgte er det hele 13 studenter fra NTNU denne sommeren.

Arbeidet har gitt et positivt inntrykk av hvordan yrkeslivet kan se ut, forteller Emilie.
– Første dagen på jobb ble jeg introdusert for Sara, hun er fadderen min i sommer. Alle vi 29 har vår egen fadder som følger opp og jeg føler meg veldig trygg når jeg er på jobb. Det er fint å ha noen å støtte seg på hvis man er litt usikker.

Dagene går til møter, workshops, befaringer og kommunikasjonsarbeid. Arbeidsoppgavene handler om mye om foto, video og tekstproduksjon, i tillegg til et tverrfaglig prosjekt knyttet til arbeidsgiverprofilering sammen med en intern i HR-avdelingen.

Det er veldig kult å se at en humanistisk utdannelse fra NTNU er attraktiv i arbeidslivet!

Emilie skiller seg ut med sin utdannelse i medievitenskap, de andre studerer arkitektur, teknologi og ingeniørfag. Hun synes det er stas at noen fra et humanistisk fagfelt er representert blant studentene fra NTNU.  Å jobbe tverrfaglig med noen fra et annet studie er veldig givende, forteller Emilie.  – Prosjektet om arbeidsgiverprofilering er veldig spennende,  – det gir meg mulighet til å jobbe strategisk med kommunikasjon, ikke bare operativt. I tillegg er det gøy å se hvordan samarbeidspartneren min har en annen tilnærming til prosjektet enn det jeg har fordi vi har ulik fagbakgrunn.

Tre år ved NTNU har gjort Emilie godt rustet i møte med arbeidslivet. Hun får mye ut av utdannelsen sin, og trekker blant annet fram muligheten til å ta et breddeår i økonomi og administrasjon som en veldig positiv del. – I breddeåret måtte jeg samarbeide med studenter som jobbet på en helt annen måte. Medievitenskapsstudiet består av mye lesing og skriving, mens økonomistudiet handlet om tall og det å sette to streker under svaret. Da jeg skulle samarbeide med studenter fra Handelshøyskolen oppdaget jeg fort at vi tilnærmet oss arbeidet på ulike måter. Likevel gikk det veldig bra! Det synes jeg er en verdifull erfaring nå som jeg jobber en del tverrfaglig.

– Vi er opptatt av å ansette studenter med forskjellig studiebakgrunn, sier Mari Klevgård fra HR i Statsbygg. – Selv om du ikke ser ditt studium i oversikten over hva vi vanligvis søker etter, skader det aldri å sende inn en søknad, behovene for kompetanse varierer veldig fra år til år. De legger videre stor vekt på motivasjon når de vurderer kandidater til «internships». – Hvorfor ønsker du å jobbe akkurat hos oss og har du satt deg inn i oss som arbeidsgiver? Dette er noe vi ser etter i alle søknadene vi mottar.

I tillegg til å være en inngang til arbeidslivet, er Statsbyggs Summer Internship også kjent for å ha et godt sosialt opplegg i løpet av sommeren. I år har studentene møttes jevnlig for å finne på noe gøy. – Vi har hatt felles middager, vært på minigolf, grilla, spilt volleyball, vært på badetur og hatt sommerfest. Hvis man har lyst, er det virkelig mulig å få mange nye venner i løpet av sommeren!

For Emilie går veien nå videre på NTNU. – Til høsten skal jeg begynne på master i medier, kommunikasjon og informasjonsteknologi. Det gleder jeg meg veldig til!

Tips fra Emilie til andre studenter som ønsker seg relevant sommerjobb:

1. Ta på deg relevante verv og få erfaring du kan dra nytte av i jobb.
2. Søk mange jobber. Det er bedre å velge jobb basert på tilbudene man eventuelt får, enn å velge basert på stillingsannonsene.